Potrivit președintelui CJ Timiș Alin Nica, Clinica de Urologie și ATI Transplant Renal „a intrat pe ultima sută de metri” în ceea ce privește reamenajarea. S-au alocat bani pentru echiparea saloanelor, pentru instalațiile tehnico-edilitare și medicale, dar și pentru echipamente medicale.
„Recepția investiției, finanțată din bugetul județului, va avea loc la finalul lunii mai”, anunță Alin Nica.
O altă investiție importantă, în valoare de 1 milion de lei, este pentru eficientizarea sistemului energetic al spitalului. Zilele trecute au fost terminate reparațiile la sistemul de aer comprimat de la Casa Austria, dar și la unul dintre tablourile electrice principale.
„Am alocat bani și pentru reabilitarea centralei termice pe gaz a spitalului, montarea de corpuri iluminat eficiente energetic, un lift hidraulic la policlinica ORL, montarea unei centrale termice pe gaze naturale la maternitatea Bega, cât și achiziționarea și montarea a șase uși și două obloane plumbuite la secția radiologie. O altă lucrare majoră, pentru care acum se elaborează documentația premergătoare achiziției serviciilor de proiectare, este reabilitarea termică a clădirii Casei Austria”, mai spune Alin Nica, președintele CJ Timiș.
Bani s-au mai alocat și pentru modernizarea și extinderea clinicilor de ortopedie, iar 130.000 de lei sunt prevăzuți pentru documentația reabilitării întregii clădiri a Spitalului Județean.
În plus, CJ Timiș a alocat bani și pentru noua maternitate de lângă Spitalul Județean, care trebuie să fie gata în 2023, dar și pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului, care urmează să fie gata în toamna acestui an.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XE bine ca se fac si centrale termice pe gaz pentru spitale, ne pregatim sa falimentam Coltermul. (certificate CO2 pe anul asta, se mai aude ceva, ca se gata luna aprilie, nu mai e timp)
Intre timp in Polonia, o noua unitate de producţie de energie prin arderea CARBUNELUI.
“Unitatea de 910 MW este cea mai modernă centrală de acest gen din Polonia şi va fi fundamentul sistemului energetic polonez pentru mulţi ani de acum înainte“, a declarat CEO-ul Pawel Szczeszek. Procesul de pornire a unităţii a durat de la începutul lunii marti”
Daca mai si trece legea offshore in forma actuala a noului PSD + PNL aprobata si de USR, o sa avem gaz din parti. Sau producem pe baza de fasole. sau luam de la rusi in continuare. Conform modificarilor, operatorii nu mai sunt obligati sa livreze un anume procent pe piata interna, iar pretul va fi… conform pietei libere UE, deoarece operatorii economici “a) au dreptul de a comercializa în mod liber hidrocarburile produse din perimetrele petroliere respective, la preţurile şi în cantităţile determinate de către aceştia, în acord cu legislatia naţională precum si cu principiile Uniunii Europene de piaţă liberă;”
Oare va avea spitalul bani sa cumpere pe piata europeana libera? de exemplu sa fie competitiv ca pret relativ la BASF-ul din jermanika? Liberalizare, verde… #idiocracy