Au apărut focare noi de Covid-19 în Timiș la Spitalul Județean Timișoara, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, la Neurologie, la Chirurgie 3, în laboratorul de hematologie, dar și la secția de Nefrologie.
La secția ATI sunt 16 persoane din rândul personalului medical și patru din rândul personalului auxiliar depistați cu Covid-19. La Neurologie sunt patru pacienți „pozitivi”, la Nefrologie trei cadre medicale, la Chirurgie patru cadre medicale, în Laboratorul de Hematologie sunt două cadre medicale și două persoane din rândul personalului auxiliar.
Focare noi au mai apărut și la un cămin pentru persoane vârstnice din Jimbolia (șapte beneficiari), dar și la o firmă privată de distribuție a buteliilor de gaz.
Deși reprezentanții DSP nu fac publice numele unităților private unde au apărut aceste cazuri, TION le-a aflat pe surse și vi le comunică:
Focarele de Covid-19 din Timiș:
CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITATE NEUROPSIHIATRICĂ TIMIȘOARA- 8 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.
PENITENCIARUL TIMIȘOARA – 136 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
UNIVERSITATEA DE VEST TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CENTRU REZIDENȚIAL PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE BUZIAȘ – 14 cazuri confirmate (Casa Nouă) – Focar în supraveghere.
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA – 19 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL- 19 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SCM TIMIȘOARA – 11 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ GĂVOJDIA – 117 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CENTRUL DE ÎNGRIJIRE PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE BACOVA- 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CENTRU PRIVAT ÎNGRIJIRI PALIATIVE TIMIȘOARA (OncoHelp) – 39 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
CLUB SPORTIV GHIRODA- 10 cazuri confirmate- Focar in supraveghere
CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI RECAȘ – 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.
CĂMIN PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE BACOVA – 18 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CREȘA NR.2 COSÂNZIANA TIMIȘOARA– 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CENTRUL PENTRU PERSOANE CU HANDICAP CIACOVA– 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA –SECȚIA UROLOGIE- 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
FIRMA PRIVATA DISTRUBUTIE BUTELII GAZ TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA –SECTIA ATI – 20 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA –SECTIA NEUROLOGIE 2- 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA–SECTIA NEFROROLOGIE – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA –SECTIA CHIRURGIE 3 – 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA –LABORATOR HEMATOLOGIE – 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PENTRU PERSOANE VARSTNICE JIMBOLIA- 7 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.
UPDATE. Managerul Spitalului Județean Timișoara: Sunt rezultatele testării masive pe care noi o practicăm în cadrul spitalului. Activitatea secțiilor nu se oprește
Managerul Spitalului Județean Timișoara Raul Pătrașcu spune că aceste focare „sunt rezultatele testării masive pe care noi o practicăm în cadrul spitalului” și că „activitatea secțiilor nu se oprește”.
„Noi, periodic, testăm toate secțiile, inclusiv pacienții și personalul. Mare parte a activității o facem în ture de câte 14 zile. Aceste rezultate sunt rezultatele testării masive pe care noi o practicăm în cadrul spitalului. Acești oameni sunt acum izolați la domiciliu, pacienții sunt «negativi» (în afară de cei care au venit infectați cu Covid în unitatea sanitară, pentru a fi tratați, sau cum este cazul pacienților de la Neurologie, care au fost testați la internare, nu după ce au stat mai multe zile în spital), activitatea secțiilor nu se oprește, nu se carantiează, tocmai pentru că noi testăm foarte mult și asta ne permite să luăm astfel de măsuri timpurii. Pe toate secțiile, cazurile au fost asimptomatice. Noi testăm pacienții care stau mai multe zile în spital o dată la 3-5 zile. Vom continua cu această practică a testării. Pentru noi este primordial ca activitatea spitalului să fie una normală, iar siguranța personalului și a pacienților este pe primul loc”, a spus Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Trimite articolul
Xoare nu e mai bine sa inchidem spitalele?
si asa nu mai ingrijesc alti bolnavi, si par sa fie si focare de covid
Asta numiți voi focare? 5 focare la Județean? Păi dacă împărțeați locația unui focar pe paturi scoteați 10-20 de focare lejer. Și la 20 de focare trebuie bani, nu glumă ca să le stingi.
De ce nu inchideti Judeteanul cu gard+porti sau bariere cu portari ca pe vremuri? Pe la Focarul Austriac e sosea publica… Aleea “Scurtatura Soarelui”
Is curios care doctor iese la televizor să își certe colegii că s-au infectat pentru că în fiecare seară ies la televizor și ceartă cetățenii ca se infecteaza…..pe scurt doctorii și asistentele de ce nu poartă mască?…..de ce nu păstrează distanța fizică???….de ce nu se spală????……fiindcă la televizor într-una ni-se spune asta…..oare ce părere are Oancea și Musta
-
Doctorii și asistentele se spală,care dezinfectează, poartă mască.
Dar dacă ai pacient pozitiv creste semnificativ riscul de infectare. Mă refer la pacienții pozitivi din secțiile non Covid, cel despre care nu știm că este pozitiv. Oricum, majoritatea personalului medical covidat este asimptomatic.
Dar îți mulțumesc pentru grijă și recunoștință, având în vedere că lucrăm din martie în condiții extreme.-
Oricine poate lua de oriunde.Focare sunt pretutindeni.Numai unde nu se testează nu sunt focare.A judeca personalul medical este o prostie.Pacientii din spitale nu prea vor sa poarte masca.Oare cum o fi in fabricile cu sute de angajați?Intreaba cineva personalul medical ce echipament de protectie are?
-
-
Personalul medical e cel mai expus infectarii.
Noi, periodic, testăm toate secțiile, inclusiv pacienții și personalul. Mare parte a activității o facem în ture de câte 14 zile. Aceste rezultate sunt rezultatele testării masive pe care noi o practicăm în cadrul spitalului. MINTE DE INGHEATA APELE , personalul medical nu a fost testat , nici auxiliar nici asistente poate ei la birouri . Nu exista circuite separate in spital si interneaza fara sa tina cont de nimic . O sa se imbolnaveasca toti cei aprox 4000 de angajati. Pacat ca la noi inca se” ascunde toata mizeria sub pres”. Poate ar trebui sa intervina armata ca la Suceava ca in max 3 saptamani toti angajatii si pacientii o sa fie infectati . Tion te rog sa mai intrebi si alte persoane care muncesc in spital poate afli adevarul
-
👏👏👏✊👍 corect. Fără disciplina autoritară de sus la noi nu merge nimic
-
Personal medical netestat, internări mixte, lipsă de circuite separate… Sunt două posibilități în acest caz: fir sunteți deja infectați și dați și la alții, fie nu aveți de ce vă face griji că virusul nu este atât de virulent pe cât ni se îndrugă.
Știu un caz concret în care un prieten are covid și stă în izolare iar iubita – sunt tineri, nu zic mai mult că este intim – cu care stă toată ziua în brațe nu are covid și merge la lucru unde intră în contact direct cu multă lume. Este posibil ca ea să fie negativă? -
Cum puteti sa minti in halul acesta? Eu lucrez in Unitatea de Primiri Urgente si am fost testati de SPITAL la dispozitie de 4 ori deja! Tot personalul, de la ingrijitoare la seful de sectie. Am prieteni pe sectii si toti au fost testati cel putin odata, majoritatea de 2 ori, inclusiv in sectiile externe. Sunteti platit/platita sa mintiti? De ce nu iesiti in fata, spuneti-ne numele si de pe ce sectie sunteti sau facei o adresa catre manager macar. Ca din spatele tastaturii puteti debita orice.
De Ericsson nimeni nimic?
La UVT sunt pana acum 15 cazuri confirmate, nu 5 precum scrie in articol.
Cel mai prost manager! Vai de capul lui! Cum minte presa ca el testeaza tot spitalul si el nu are habar ce vorbeste! Ca angajat in cadrul spitalului am fost testat dupa starea de urgenta, in mai o singura data iar din mai pana in noiembrie s-au schimbat multe. Rusine! Va bateti joc de oameni, de doctori si asistente si mai ales de pacienti!