Spitalul mobil de pe Stadionul CFR a fost ridicat începând din aprilie 2020 și operaționalizat din luna iulie a aceluiași an, pentru a deservi pacienții COVID-19 cu forme severe. Unitatea conține zece paturi ATI, 54 de paturi non-ATI, o instalație de oxigen care să deservească toate aceste paturi, containere modulare, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale și mobilier specific. Spitalul mobil a funcționat ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.
„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe stadionul CFR se închide. S-a încheiat starea de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemie şi ne putem întoarce la ale noastre. Amplasamentul va fi eliberat până în 15 octombrie şi în cel mai scurt timp stadionul va fi redat circuitului sportiv”, anunță miercuri, 2 august, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.
Aici au fost tratați 1.398 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Potrivit reprezentanților Spitalului Militar Timișoara, ultimul pacient internat pe spitalul mobil de pe Stadionul CFR a părăsit unitatea în septembrie 2022. În total, aici au fost tratați 1.398 de pacienți cu COVID-19.
Unitatea modulară din Capitala Europeană a Culturii, ultima rămasă deschisă
Ministerul Apărării Naționale a înființat, în anul 2020, trei unități mobile de pentru cazuri de COVID-19. De fapt, denumirea unui asemenea spital mobil era de „sistem medical modular de izolare și tratament” (SMMIT). Pe lângă cel de pe Stadionul CFR din Timișoara, au mai fost instalate unele asemănătoare la București și la Constanța. Cel din capitala Banatului a rămas, de altfel, ultimul încă activ, celelalte două fiind închise în martie. Acest lucru s-a întâmplat la insistențele prefectului Mihai Ritivoiu.
„Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timișoara va rămâne operațională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel național au fost înființate în anul 2020 trei asemenea facilități, la București, Constanța și Timișoara. La început de 2023 se intenționa închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naționale menținerea spitalului nostru, invocând printre altele și faptul ca Timișoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcțională, celelalte două închizându-se. Mulțumesc Ministerului Apărării Naționale pentru sprijin”, declara, în martie, prefectul județului Timiș.
De-a lungul ultimilor trei ani, spitalul mobil a funcționat doar în anumite perioade, în mod special în vârfurile valurilor de infecție cu SARS-CoV-2, atunci când numărul de paturi din spitale nu a mai fost suficient.
Pe aceeași temă:
Spitalul mobil de pe stadionul CFR, destinat pacienților cu Covid-19, rămâne deschis
Spitalul mobil de pe stadionul CFR, redeschis în urma creșterii cazurilor Covid-19 în Timiș
Trimite articolul
XȘi-au bătut joc de stadion
-
Poate au facut un exercitiu amplu pe fapte reale …lasa fotbalul , stadionul poate fi reamenajat oricand
Dumnezeu nu si-a lasat copiii batjocoriti de dictatura sanitara – mani militari.
Pentru fratii crestini: 3 ani si jumatate – atat au avut ingaduinta sa ne sicaneze.
-
Bine spus frate crestin.