Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a declarat zilele trecute că, în clipa de față, se lucrează la nivelul Spitalului Județean la studiul de fezabilitate pentru renovarea întregii clădiri.
„Vom începe cu intrarea principală, care e practic cartea de vizită a instituției și dorim să o mai deschidem puțin, să o facem mai luminoasă, mai primitoare. Acum e un pic cam întunecată și când vii cu o boală la spital și ai parte de o astfel de primire, parcă te deprimă și mai mult.
Din păcate, s-a pierdut trenul în 2016, când s-a hotărât care vor fi spitalele regionale finanțate în țara noastră și Timișoara nu se află, din păcate, pe această listă, însă prin investițiile pe care Consiliul Județean Timiș le face aici – secția de urologie (n.r. – recent inaugurată), extinderea Unității de Primiri Urgențe, noua maternitate, clădirea de interconectare, centru de mari arși – toate aceste investiții vor face din Spitalul Județean un hub de sănătate, un spital regional de facto în zona noastră. Și noi asta ne dorim, să reabilităm absolut toate clădirile și să le dotăm la standarde moderne astfel încât cetățenii să aibă aici, acasă, condițiile cele mai bune de tratament și să nu mai plece în străinătate”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Acesta a mai declarat că, în funcție de evoluția lucrărilor, la sfârșitul verii va fi inaugurată noua Unitate de Primiri Urgențe.
Managerul Spitalului Județean din Timișoara, medicul Sorin Barac, a spus că speră să obțină bani pentru renovarea celor mai importante secții.
„Nu pot să spun că nu este necesar a se face investiții de genul ăsta începând cu etajul 9 și până jos, însă aceste modificări de structură și infrastructură necesită timp îndelungat și bani foarte mulți. Eu sper ca să obțin suficienți bani să amenajez toate secțiile cu impact major pe care nu le mai întâlnim în alte clinici din județul Timiș sau din orașul Timișoara.
În jur de 40-50 la sută din spital este amenajat, însă dotarea tehnică este foarte bună, spre 100% în fiecare secție”, a afirmat managerul Sorin Barac.
Acesta a mai precizat că prioritare sunt digitalizarea spitalului, care este următorul proiect, aflat în derulare.
„Am făcut un prim pas în a crea un soft pentru programări în Ambulator, urmează alte investiții pe linia de digitalizare în sfera farmaciei și a serviciului de achiziții publice ale Spitalului Județean, unde lucrurile sunt împiedicate de multe ori din cauza unor modalități birocratice de a duce la finalizare activitatea”, a mai precizat Sorin Barac, managerul Spitalului Județean din Timișoara.
Pe aceeași temă:
Transplantul renal, reluat la Spitalul Județean din Timișoara, la sfârșitul anului
Echipamente medicale pentru noua Maternitate Bega. A fost lansată licitație
FOTO. Un etaj pe lună, ritmul lucrărilor la noua maternitate construită de CJT
Trimite articolul
XNici un cincinal fara o modernizare dar de fapt o cosmetizare a unei cladiri din anii 70 ce nu corespunde unor fluxuri separate pacienti/personal, cu toalete insalubre si inaccesibile persoanelor in carucioare cu rotile cu aglomerarea saloanelor peste limita admisa. O alta sifonare a mai multor milioane de euro cu dedicatie spre firmele unor politruci
Oare această renovare constituie și o garanție a dispariției infecțiilor nozocomiale? Lumina este simbol al vieții, dar și al trecerii în neființă… Aș prefera siguranța privind imposibilitatea contactării vreunei infecții, mai mult decât ,, o primire luminoasă ” și ieșirea prin spate, pe la morgă…