Prezent vineri, 8 septembrie, la Timișoara pentru a participa la sesiunea anti-corupție organizată de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii, Alfred Simonis, președinte al PSD Timiș și președinte interimar al Camerei Deputaților, a vorbit și despre transferul Spitalului CF Timișoara de la Ministerul Transporturilor. Mai multe instituții s-au arătat dornice să îl preia, dar ar exista deja o favorită.
„Dacă vorbim de Spitalul CFR, pe care ministerul Transporturilor vrea să îl transfere către Ministerul Sănătății sau către autoritățile locale, nu știm încă spre ce opțiune ne vom îndrepta. Pare, în acest moment, că se va duce înspre Spitalul Județean. Deci spitalul CFR va reveni autorităților”, a declarat liderul social-democrat.
Și Primăria Timișoara ar dori să îl preia
Interesată de preluarea spitalului s-a arătat și Primăria Municipiului Timișoara, cea care mai are în subordine și Spitalul Municipal, Spitalul „Victor Babeș” și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Recent, reprezentanții municipalității informau că au și transmis Secretariatului General al Guvernului documentația necesară pentru preluarea în administrare, „ultimul pas administrativ înaintea luării unei decizii finale”. Asta după ce, în decembrie, și-a dat acordul în vederea preluării spitalului și Consiliul Local Timișoara.
„La finalul săptămânii trecute, am transmis la Guvern o documentație complexă și angajamentul nostru clar să preluăm spitalul. Avem capacitatea să facem investiții și să atragem fonduri europene. În ultimii doi ani, Primăria Timișoara împreună cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene, care, în următorii ani, vor însemna condiții și servicii medicale de calitate ridicată pentru timișoreni și pacienții din regiune. Sper ca ministerul să ia o decizie în favoarea timișorenilor și să transfere spitalul către primărie, pentru a-l include și pe acesta în fluxul de modernizare și atragere de bani europeni. Este anacronic să avem un spital în subordinea unui minister care nu are legătură cu domeniul sănătății, când nevoile sistemului medical local sunt așa de mari”, spunea primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat trimis de instituție la începutul săptămânii.
Până să fie realizat transferul, va fi expropriat „un palat retrocedat în condiții suspecte”
Totuși, până să finalizeze transferul, Ministerul Transporturilor ar urma să exproprieze o clădire care face parte din același ansamblu.
„Până să se facă acel transfer, Ministerul Transporturilor va expropria ultima parte din acea clădire, un palat retrocedat în condiții suspecte în urmă cu foarte mulți ani. Vor fi expropriați proprietarii, Ministerul Transporturilor va intra în posesia lui și, după aceea, fără nicio problemă, va fi transferat către județul Timiș”, a mai declarat Simonis.
Vă amintim, în prezent, Spitalul CF Timișoara are o capacitate de 212 de paturi, acordând servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi și servicii paraclinice în specialităţi precum: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.
Trimite articolul
XPrimaria TM in prag de faliment si voi visati spital . Ce naivi sunteti
-
Bai da ce informat esti tu asta micu de nu-ti tace guritza! ai tu date oficiale despre bugetul primariei, da?
Vai de capul tau!
USR e pe primul loc!
Fritz ramane Primar!!!
cei de la Judetean se plang ca nu au bani pentru functionare. sa mai ia un spital sa il lase si pe acela fara resurse medicale.