Se construiește un nou corp de clădire de două etaje. La parter va exista o sală de așteptare cu o recepție, o zonă destinată internării și externării pacienților și o zonă cu cabinete de investigații și tratament. Aici va fi amenajată, printre altele, o sală de tratament pentru bronhologia intervențională și un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive.
La etajul întâi vor fi amenajate mai multe saloane cu două paturi și grup sanitar propriu, dar și câteva spații medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sală de conferințe, o sală de curs și câteva grupuri sanitare. Tot aici va fi instalat și echipamentul de ecografie transbronșică destinat realizării de biopsii ganglionare, procedură care înlocuiește intervenția chirurgicală la pacienții cu neoplazii pulmonare.
Al doilea corp de clădire va fi o construcție cu regim de înălțime doar parter, legat de primul corp. Aici vor fi spații pentru tratament, o sală de mese, o zonă de odihnă, dar și birouri pentru medici și asistente.
„Din păcate, până acum, Spitalul Victor Babeș a fost considerat întotdeauna ca fiind «cenușăreasa» sistemului medical din Timișoara. Această clădire, Corpul A, ce se ridică în curtea unității sanitare, va fi amenajată la cele mai înalte standarde. Practic, vorbim de o relocare a ambulatoriilor de specialitate din Secția de Pnenumologie, dar și amenajarea a 13 saloane cu câte două paturi pentru pacienții incluși în programul de recuperare respiratorie. Cu ocazia asta, reducem și numărul de paturi din saloanele din clădirea veche a spitalului, unde, după cum se știe, există încăperi cu 8-10 paturi”, a spus doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 19,3 milioane de lei, bani alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara. Utilajele firmelor Constructim SA și Zitico SRL, cei care au câștigat licitația, lucrează de mai bine de o săptămână. A fost turnată o parte din fundație. Potrivit contractului, cele două clădiri, corpurile A și B, trebuie predate în 24 de luni.
Trimite articolul
XLa chinezi 12-14 zile la noi 24-28 Luni de zile!
Mergem bine!Scoateti puscariasii la munca si lucrati 24/24 7 zile pe saptamana,!
Nu sunt bani?Confiscati toate averile nejustificate a politicienilor din ultimii 30 de ani si construiti 1000 de spitale!
-
Îmi place că ești optimist și crezi că se va respecta termenul. Probabil până în 5 ani o sa fie gata.
“fapte, nu vorbe”
deci in banat tot numa cu banii nostrii putem face ceva, impozitele noatre merg la bucuresti unde o parte se cheltuie pe licitatii trucate socialiste, iar cealalta parte mere la olteni si moldoveni, tot pe furaciune! amu ca scaparam de socialisti sper sa nu se mai intample asta! Doamne ajuta!
toata vara n au avut timp sa construiasca, acuma iarna s au apucat :/
Doamne ajută,era deplorabil!!!
oau, si nu se lauda primarul ca face spital nou ???? ce fel de primar este asta ? sa nu apara cu lopata sa face poze la debutul lucrarilor ? oau
-
cum facea nea Johanis cand inaugura 50 metri noi de autostrada inainte de alegeri
Pentru ambele corpuri ,Proictul tehnic sa fie intocmit in regim de inaltime p+2 ,de la bun inceput. Este necesar..deci mai bine mai tarziu decat niciodata.
Vine sfarsitul lumii pana o sa fie functionale cladirile alea