La începutul lunii decembrie, unitatea sanitară care deservește nu numai pacienții din Timiș, ci din întreaga zonă de vest, a depus mai multe proiecte pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul elaborat de echipa Spitalului Județean din Timișoara pentru dezvoltarea ambulatoriului se află pe lista obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR.
„La apelul deschis anul trecut de Ministerul Sănătății, pentru depunere de proiecte ce urmează a fi finanțate din fonduri europene, PNRR, echipa SCJUT a depus, în luna decembrie 2022, două proiecte importante pentru spital și, deopotrivă, pentru comunitate. Cele două proiecte vizau ambulatoriul integrat al spitalului și modalități pentru prevenirea și reducerea infecțiilor nosocomiale. Primul proiect este aprobat”, transmit reprezentanții unității sanitare.
Este vorba despre proiectul pentru „Modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului integrat SCJU Timișoara”, care a primit 85 de puncte și suma de 12.277.162.42 de lei fonduri europene. Acesteia se adaugă contribuția Consiliului Județean Timiș, de 1,8 milioane de lei, aprobată deja. Bugetul total al proiectului este de 13.559.554,14 lei.
„Este o reală surpriză și mare bucurie. Ambulatoriul spitalului va primi astfel aparatură de înaltă performanță și, foarte important, vom readuce asistența medicală din ambulatoriul sportiv și din cel studențesc la parametrii pe care îi merită Timișoara: asistență medicală performantă și dotare de excepție.” a declarat Ș.L Dr. Andreea Rață, coordonatorul Unității de implementare proiecte din cadrul Spitalului Județean Timișoara.
Vă reamintim, la Spitalul Județean Timișoara s-au făcut mai multe investiții în ultima perioadă. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a fost modernizată, capacitatea ei fiind aproape dublată. Reprezentanții spitalului estimează că aici se vor prezenta peste 80.000 de cazuri anual. Lucrările de extindere și modernizare s-au făcut, în cea mai mare parte, tot cu ajutorul fondurilor europene.
Totodată, în toamnă a fost implementat un sistem digital de monitorizare a pacienților, prin acest proiect fiind conectată digital secția ATI cu Blocul Operator, respectiv cu sălile de operații ale acestuia din clădirile spitalului: clădirea principală, de Ortopedie și Casa Austria.
Pe aceeași temă:
Aproape 9 milioane de euro, prin PNRR, pentru dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!