Spitalul suport Covid este unitatea sanitară care stă „în spatele liniei frontului” în lupta cu Covid-19. Aici sunt direcționate de la Spitalul Victor Babeș Timișoara (spital de boli infecțioase din prima linie în lupta cu coronavirusul) cazuri de Covid-19. Spre exemplu cazuri medii, ușoare, cum se întâmplă la Spitalul CFR ori la spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR, ori chiar cazuri grave, cum va putea prelua Spitalul Județean Timișoara.
„Pentru a ne putea ajuta cât mai mult colegii din Județ care au făcut o treabă minunată până acum, noi, Spitalul Județean din Timișoara, am cerut să fim incluși ca Spital Suport Covid-19. De săptămâna aceasta este oficial, am fost incluși în ordinul ministrului Sănătății nr. 555/2020 ca spital de ultima linie pentru județul Timiș. Vom continua să facem ceea ce am făcut și până acum, și anume să oferim tratament tuturor celor care ni se adresează, în special cazurilor cele mai grave, indiferent dacă sunt pozitivi sau nu, dacă necesită suport ATI sau nu, dacă necesită intervenții chirurgicale complexe sau nu. Vom continua să testăm în masă, să ne protejăm și să vă protejăm. Vom continua să ne îmbunătățim, pentru că suntem în slujba dumneavoastră și această e datoria noastră. Includerea în ordin ne va ajuta – vom putea avea o colaborare și mai strânsă cu colegii de la Spitalul Clinic De Boli Infecțioase Și Pneumoftiziologie Timișoara “Victor Babeș”, spre exemplu, astfel încât pacienții cu forme severe, de ATI, care suferă doar de Covid-19, fără alte patologii severe, să fie direcționați spre noi. Până acum puteam primi doar pacienți cu alte patologii severe care erau infectați cu Covid-19”, a scris Raul Pătrașcu pe Facebook.
Trimite articolul
XNormal alte boli nu mai exista exagerarea asta cu virusul parca a inebunit lumea si au impresia ca pe planeta pamant doar Covid-19 exista. In Romania totul este exaferat la maxim despre virus pentru manipularea populației.
-
Fara statutul de spital suport, nu se pot justifica sporurile acordate pentru COVID. Se va ajunge ca la Campina, unde s-au platit sute de mii sporuri pentru un singur internat.
-
si se mai intreaba unii disperati, supporteri covid inraiti, care ar putea fi interesele umflarii numerelor si al exagerarilor legate de pandemie…oricum trebuie sa recunosc ca sunt isteti medicii, isi maresc singuri lefele 😉
-
Pentru cei care nu vor sa inteleaga luati un combinezon si lucrati 12 ore in el la temperaturi peste 30 de grade si cu două măști.
-
pai tocmai, daca nu ar mai aglomera spitalele cu asimptomatici si i-ar lasa sa se autoizoleze la domiciliu, macar pe cei care au aceasta posibilitate (am un amic medic in Germania, acolo au trimis acasa si pacienti cu forme medii pt a nu aglomera degeaba spitalele si a nu surmena personalul medical), ar avea suficiente locuri pt cei cu forme grave la Victor Babes, ca urmare Judeteanul nu ar mai fi devenit spital suport covid, ca urmare personalul nu ar fi trebuit sa poarte 2 masti si combinezoane…intelegi unde bat sau te-am pierdut?
Și cine să se ocupe de cazurile foarte grave și multe care nu sunt COVID și care mergeau la județean pana acum? Să o facă Spitalele orășenești? Adică în loc să vină bolnavii gravi din toate județele din vestul tarii la Timisoara, vor merge la Sannicolaul Mare sau Deta?
Si ce folos atunci de toata dotarea si aparatura de la Judetean?
Pe de alta parte nu am auzit sa se fi dat sporuri pana in prezent pentru perioada lucrata in lunile din primavara la compartimentul COVID galben sau rosu. Si chiar daca s-ar fi dat, nu inseamnă ca dorea cineva sa primeasca sporuri si de acum inainte, cu pretul de a transforma spitalul in suport COVID.
Chestia asta cu cererea spitalului de a fi suport Covid era bine sa se faca prin votul intregului personal.
O inconștiență crasă… Sunt atâția oameni cu boli și care au nevoie de asistență, încât devine o crimă să-i ignori pe toți invocând o pandemie.