Deja au început lucrările de reabilitare a ambulatoriului de la Spitalul Județean Timișoara cu tehnologie de ultimă generație, care promite servicii medicale complexe și de înaltă calitate pentru prevenția, diagnosticul și monitorizarea continuă a stării de sănătate a populației din zona de vest a țării.
Conferința a început cu câteva cuvinte din partea managerului Spitalului Județean Timișoara, dr. Dorel Săndesc, care le-a mulțumit în primul rând reprezentațiilor instituțiilor administrative care au dat dovadă de interes și implicare pentru ca acest proiect să devină realitate.
„De obicei, în România se lansează un eveniment, se taie panglica unui proiect, unui desen frumos și apoi vedem dacă se face sau nu. Noi lansăm acum acest proiect cu lucrările în curs. Deja au loc lucrări de modernizare la ambulatoriile noastre. Ne-am apucat de treabă înainte de a da prioritate unei ședințe festive de lansare. Cred că unul dintre motto-urile pe care le-am întâmpinat mereu în acțiunile noastre se potrivește și acum. Cred că nu putem reuși decât împreună.
Nu există un proiect al unui om, acelea sunt doar proiecte foarte mici. Și de aceea cred că acest proiect este un alt exemplu în care putem spune că putem reuși doar împreună. Împreună pentru viață!”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc, managerul spitalului.
La conferință au fost prezenți și reprezentații administrației locale din județul Timiș, care au avut doar cuvinte de laudă pentru cei care au demarat proiectul și au menționat că susținerea lor va fi prezentă și pentru proiectele viitoare.
„Ne aflăm în fața unui proiect foarte important, este parte din strategia și viziunea pe care o avem de a crea în jurul Spitalului Județean Timișoara un hub de sănătate, să fie la orizontul anilor 2028-2029 primul spital regional modernizat.
Prin prisma ideilor și a proiectelor pe care le-am finalizat, împreună cu domnul manager, le vom continua pentru a avea avem primul spital modernizat cu absolut toate secțiile puse la punct.
Pe lângă proiectul de față, alte exemple concrete, prima maternitate construită în ultimii 50 de ani în sectorul public în această parte de țară, care va fi peste puțin timp dată în folosință, avem în construcție clădirea de mari arși, câteva secții din clădirea principală au fost deja modernizate.
Sigur, acestea sunt părți dintr-un puzzle care în câțiva ani de zile va prinde concretețe și va face din spitalul nostru o unitate de elită, nu doar din prisma personalului, care este deja la acest nivel, ci și din perspectiva dotărilor și a condițiilor oferite”, a menționat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
La rândul lui, viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a spus că ținta administrației este creșterea unui sistem medical puternic.
„Prin Spitalul Județean, cât și prin Spitalul Victor Babeș, Spitalul Municipal și prin celelalte proiecte pe care Ministerul, Primăria și Consiliul Județean le au în Timișoara, de a crește capacitatea, de a crește calitatea și de a crește sistemul medical din Timișoara, doar așa, printr-un sistem medical puternic, Timișoara va fi un oraș care va putea să crească, să prospere și să atragă în continuare resursă umană și capital. Ca atare, vă mulțumesc că existați, vă urez mult succes. Sunteți unul dintre stâlpii esențiali ai sistemul medical din oraș, iar noi, ca autorități locale, nu putem decât să vă asigurăm de tot sprijinul și toată susținerea noastră”, a precizat Lațcău.
Au mai fost prezenți la conferință președintele Casei Județene de Asigurări Timiș, prof. Dr. Dumitrașcu Victor, directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Florin Ardelean, prorectorul UMF „Victor Babeș” Timișoara, prof. Dr. Cristian Oancea și fostul manager al Spitalului Județean, conf. Dr. Sorin Barac. Prin conferință video a luat parte și dr. Alexandru Dragobete, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, care a explicat procesul detaliat și minuțios care duce la realizarea proiectelor depuse în cadrul PNRR.
Investiții de peste 5 milioane de lei
Pe lângă modernizarea ambulatoriului integrat Spitalului Județean Timișoara, proiectul prevede îmbunătățirea infrastructurii pentru mai multe părți ale spitalului.
Ambulatoriul pentru sportivi va beneficia de un sistem de testare neuromotor multistație robotică, stație de testare a efortului și metabolismului, precum și de terapie cu laser.
Ambulatoriul de pediatrie va fi dotat cu echipamente precum ecografe, defibrilatoare și EKG-uri.
Ambulatoriul integrat va dispune de computer tomograf, unitate multifuncțională ORL, sistem de mamografie cu termosinteză ecografe, EKG-uri și defibrilatoare.
Se vor dezvolta și echipamentele necesare pentru activitățile de screening, pentru depistarea cancerului, tuberculozei și bolilor cardiovasculare.
Valoarea totală a proiectului de modernizare este de peste 5 milioane de lei și este finanțat prin PNRR.
Trimite articolul
XOare de ce nu ati vizitat judeteanul in vara asta? Sa urcati cu liftul pana la etajele superioare ca sa vedeti cum stau oamenii in caldura la 35 de grade…aproape ca-n lagare, astea sunt conditiile. Nu va mai agitati atata cu gargara asta ieftina, ca realitatea e alta.
Tion-ul, nu faceti un reportaj din spital?
-
Pe timp de vara cei care stau pe partea din spate a spitalului pe langa ca sunt in diverse stari medicale transpira de numa de la temperatura …. Sa nu mai zic de paturi cand iti trec sute de oameni prin ele si saltele sunt varza in mare parte ca simti si cadru patului in coaste …..