Spitalul Județean din Timișoara a primit undă verde pentru lansarea licitației a modularului ATI care se va construi ca secție externă a spitalului, lângă Casa Austria. A fost problemă și cu terenul unde va fi amplasată construcția, deținut de Primăria Timișoara. În mai, PMT a oferit cu titlu gratuit o parcelă de 4.500 mp, pentru o perioadă de cinci ani, Spitalului Județean.
Conducerea spitalului a lansat licitația în sistemul online de achiziții publice pentru containere medicale. Se caută cineva care să facă și proiectul construcției și să asigure în prealabil instalarea sa și racordul la utilități, durata contractului fiind de 4 luni. Ofertele se pot depune până în 5 octombrie, la ora 15. Valoarea estimată a investiției este 10,4 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 2,1 milioane de euro.
Spitalul modular ar putea costa însă până la 3 milioane de euro. Cel puțin aceasta este evaluarea proiectului făcută de Ministerul Fondurilor Europene. Finanțarea ar trebui să vină prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM).
Când va fi gata, va fi conectat în permanență cu spitalul, va avea 22 de paturi ATI și mini-laborator de analize. Aici vor putea fi internați și pacienții Covid.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XMarii specialiști din Sanatate (de fapt marii CORUPȚI), mereu au niște afaceri pe raboj cu dotări care NU își au rostul, pe deasupra supraevaluate! Doar ptr ca NIMENI NU FACE în acest domeniu Analize de Oportunitate! Dacă s-ar face ar ieși la iveala cîte MIALIARDE SAU RISPIT CU DEDICAȚIE… Ptr inavutirea unor găști de mafioți din sanatate
2 mil de euro pentru niste containere???
Eu inteleg cand trebuie urgent, inca un mic spatiu in plus, sa pui 2-3 containere, PROVIZORIU, dar ce e moda asta nascuta de 2-3 ani la noi sa tot pui la containere pe preturi exorbitante??
Niste containere nu e o cladire! Cum sa dai 2 mil de euro pe ceva provizoriu??
Incompetentilor si hotilor puneti mana, organizati-va si faceti o cladire de banii astia, o extindere a spitalului! Care firma de partid v-a risipii banii astia pe ceva de aruncat la gunoi peste cativa ani???
Am fost loat la inceputul lui august de la lucru cu salvarea ca mi sa spart o vena in nas si m-au dus la spital judetean deoarece nu se oprea sangerarea .Pe drum mi sa oprit . Acolo mi sa facut ecg si loat tensiunea .Dupa 2 ore m-au trimis acasa . Daca nu mergeam la clinica privata sa mi de faca analizele nu as fi stiut ca am hipertensiune inima putin marita si un perete ingrosat ca trebuie sa urmez un tratament . Asa ca eu cred ca ar fi mai bine sa se dezvolte mai mult clinicile private si sa se deconteze de casa de asigurari de sanatate . Plus ca asa aglomeratie ca acolo la judetean nu am mai vazut si lipsa de instrumente sa faci ecograf etc . O zj buna.
-
Decontarea de catre casa de asigurari pentru clinici private(posibila si acum) va duce la falimentarea sistemului de stat(privatul se va orienta spre bolile “profitabile”, numarul maxim de paturi finantabile de stat, plata suplimentara etc. E o discutie prea lunga de ce si cum, cautati pe internet argumente pro si contra). In acel moment, fara sistem de stat, veti fi la mana privatului, care va pune orice pret va dori. Sigur va veti permite? Interesati-va cat costa acum o operatie la privat, inchipuiti-va un pret de 5 sau 10 ori mai mare(vedeti preturile de la clinicile private din alte tari) Credeti ca va veti permite? In sua unde totul e privat in domeniu, sistemul e rezervat bogatilor. de ce credeti ca la noi ar fi altfel? sistemul privat e in regula pentru cei mai bogati 1% dintre cetatenii români, pentru restul va fi un dezastru.