Laboranții au descoperit că o parte din cele 3.000 de teste este destinată depistării coronavirusului SARS-COV2, dar printr-o altă metodă. Personalul medical care face testele la Spitalul Victor Babeș din Timișoara adaptează aceste kituri pentru nevoile testării. Mai precis, o parte din kiturile aduse de cei de la Unifarm sunt destinate testării țesutului, nu testării secrețiilor. Ori testele pentru COVID-19 se fac, în mare parte, în urma recoltării unui exsudat. Și testele venite sunt conforme, dar o parte sunt pentru testarea realizată din țesut.
„În laboratorul Spitalului Victor Babeș, biologii lucrează în acest moment la adaptarea metodei de lucru la aceste teste de la Unifarm”, a declarat Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, pentru TION.
Practic, personalul medical lucrează pentru a adapta aceste teste pentru secreții respiratorii, pentru a lucra cu ele în condiții sigure.
Spitalul a mai primit trei kituri (un kit cuprinde mai multe teste, cu toate instrumentele conexe), care ajung pentru încă trei zile, când le vor mai veni și alte comenzi.
În plus, Asociația pentru Relații Comunitare a donat, marți, 3.000 de teste de coronavirus, prin campania derulată de Timotion și Școala Mamei Junior. Testele vor fi folosite de laboratoarele din Timișoara, de la Spitalul Municipal și Victor Babeș.
Trimite articolul
XAlta bataie de joc marca liberal iohanista. Sanatatea timisorenilor calcata in picioare.
-
Atita stiu si pot atita fac. Au voie de la europa lui merchel orice.