Pe lângă faptul că oamenii sunt obligați să poarte măști de protecție în tramvaiele, autobuzele și troleibuzele STPT, călătorii mai trebuie să respecte o serie de reguli. Urcarea se face separat, în funcție de câte uși are mijlocul de transport în comun, pentru a reduce șansele de îmbolnăvire cu Covid-19.
STPT a lipit stickere pe uși, pentru ca cei care folosesc transportul public să știe pe unde au voie să urce și pe unde au voie să coboare.
„Respectarea regulilor de urcare și coborâre în și din mijloacele de transport în comun este deosebit de importantă. În aceste condiții, călătorii noștri sunt rugați să respecte următoarele reguli:
în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uși, urcarea se va efectua pe ușile 1 și 3, iar coborârea pe ușile 2 şi 4;
în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uși, urcarea se va efectua pe ușa 2 (ușa din mijloc), iar coborârea pe ușile 1 și 3;
în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uși, urcarea se va efectua pe ușa 1, iar coborârea pe ușa 2”, ne anunță oficialii STPT.
Odată ce urcă în orice mijloc de transport în comun, călătorii sunt rugați să se dezinfecteze pe mâini, fiecare minibuz, autobuz, troleibuz sau tramvai fiind prevăzut cu un dozator cu lichid dezinfectant.
Mai mult, conform unei hotărâri a Comitetului local pentru situații de urgență, cei care folosesc transportul public sunt obligați să poarte mască de protecție care să acopere gura sau nasul în autobuze, troleibuze, minibuze sau tramvaie.
„Călătorii care nu au astfel de măști pot apela la eșarfă sau fular”, mai spune STPT.
O altă regulă impusă de societate se referă la distanțarea fizică între călători, „care va trebui să fie de cel puțin 1,5 metri”.
România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus până în 14 mai. Potrivit președintelui Klaus Iohannis, din 15 mai ar urma să fie relaxate restricțiile de deplasare, iar românii vor trebui să poarte măști atunci când folosesc transportul public sau când se află în spații închise.
Articole pe aceeași temă:
STPT revine la programul normal, de dinainte de coronavirus. Rămân în vigoare unele restricții
Trimite articolul
Xde ce sa ma mai chinui cu transportul in comun? mai bine merg pe jos sau cu bicicleta
Asta inseamna ca mijl de transp in comun sa circule la fiecare 5 min.
ABERATII IMPOSIBIL PDE PUS IN PRACTICA. PAI cati calatori pot calatorii daca intre ei, va fii 1.5 m, sau autobusele vor avea 100-150 m luingime????? FIecare