O cititoare TION i-ar trimite pe șefii societății de transport public să circule cu mijloacele de transport în comun, să vadă dacă se simt în siguranță.
„Spre stupoarea mea, observ lipsa de prevenție totală a STPT, șoferii de autobuze sunt expuși virusului, ce măsuri au luat ei sunt ca o ploaie de vară trecătoare… cum să pui doar o bandă să îi despartă de călători și doar să închizi ușa din față? Sunt curioasă dacă cei din conducerea STPT ar merge în așa condiții, riscante de-a dreptul. (…) Să meargă și ei câteva zile să vedem cât de confortabil și relaxați vor fi”, ne-a scris cititoarea noastră.
De cealaltă parte, reprezentanții STPT susțin că este foarte greu de găsit mănuși pe piață și că șoferii au primit măști. Ei au anunțat încă de la sfârșitul săptămânii că nu se va mai permite urcarea pe ușa din față la autobuze și troleibuze, tocmai pentru a-i proteja pe șoferi și pe călători.
Detalii, AICI!
Problema este că nu se găsesc mănuși și măști de protecție. Reprezentanții STPT spun că au comandat în urmă cu o săptămână mănuși.
„Au primit toți măști de protecție, atât șoferii, cât și vatmanii, iar de luni au fost puse benzi pentru demarcare, în autobuze și troleibuze. Mănuși nu au primit încă, dar s-a dat comanda, trebuie să vină. Comandă am mai făcut și pentru măști de protecție, care sunt de unică folosință. Se găsesc foarte greu măștile și mai ales mănușile”, ne-au declarat reprezentanții societății de transport.
Angajații societății de transport dezinfectează și igienizează în fiecare dimineață autobuzele, troleibuzele și tramvaiele. Iar primarul Nicolae Robu a anunțat, vineri, că se dorește achiziționarea unor „roboți” de dezinfecție”, adică lămpi cu ultraviolete. O bucată costă aproape 1.400 de euro.
Detalii, AICI!
OMS a declarat pandemie de coronavirus, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că România intră, de luni, în stare de urgență. Până la ora transmiterii acestei știri au fost confirmate 158 de persoane infectate cu noul coronavirus. 38 de pacienți sunt internați la Timișoara, iar 13 persoane au fost declarate vindecate la nivel național, din care 12 în Timișoara.
Trimite articolul
X“cărora li s-a interzis, de luni, să nu mai urce pe ușa din față.” Blana exprimarea se vede ca se face scoala multa la jurnalism
“șoferii nu au mănuși de protecție și sunt separați cu o bandă de călători” – bandă de ce? De scotch sau de hoți?
Nu este singura institutie care isi trimite angajatii fara manusi si masti , la Primaria Timisoara majoritatea directiilor nu au dat manusi si masti angajatilor in conditiile in care toti angajatii MAI au masca si manusi cand merg in contact cu oamenii