RIGENERA este o tehnologie de izolare și concentrare de microgrefe de celule progenitorii, iar MICROGREFAREA, în funcție de țesutul care a fost dezagregat, este soluția folosită de medicina regenerativă pentru abordarea diverselor afecțiuni, precum: artroză, necroză, arsuri, cicatrici, escare, plăgi, picior diabetic, vitiligo, lichen plan, adiție de os în stomatologie, dar și în scop cosmetic și regenerativ.
„Acest seminar se desfășoară sub acordul parteneriatului de colaborare a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș cu Camera de Comerț Italiană pentru România. Primul seminar a fost în data de 27 februarie cu tema Fizioterapie. În cadrul lui, s-au prezentat tehnicile inovatoare pe partea medicală și aparatele noi care sunt pe partea de fizioterapie”, a declarat, luni, Stana Stoianov, director Departament Relații Economice cu Mediul de Afaceri din cadrul CCIAT.
„Subiectul de azi este despre o tehnologie inovatoare, care va fi pusă la dispoziția timișorenilor începând de astăzi, de microgrefare. În traducere liberă, cu acestă tehnologie putem vindeca marii arși într-un timp foarte scurt și cu efort financiar pentru instituțiile sanitare foarte mici. Putem aborda și trata pacienții suferinzi de artroză, avem posibilitatea de a înfrumuseța chipul timișorencelor pentru că aplicațiile sunt multiple inclusiv la nivelul rejuvenării faciale sau alopecie (n.r. – căderea părului). Este o tehnologie care a fost lansată în decembrie 2019 la București și iată, cu ajutorul camerelor de comerț, vine spre Timișoara și va fi pusă la dispoziția personalului medical de aici”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu.
Tehnologia RIGENERA este dezvoltată de HBV Torino, Italia.
Potrivit dr. Bogdan Ivănescu, singura limitare pe care o pune producătorul italian este ca unitatea sanitară unde tehnologia este utilizată, pentru ca aceasta să îndeplinească anumite cerințe de performanță, dotare și calitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!