În cadrul programului social „Speranța nu moare de cancer” pot fi înscriși pacienți cu vârste cuprinde între 0 și 18 ani, diagnosticați recent cu cancer. Astfel, aceștia pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.
Pe baza rezultatelor obținute, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.
Copiii diagnosticați cu cancer în ultimele patru luni de la data lansării programului pot fi înscriși prin completarea unui formular și încărcarea dosarului medical AICI. Înscrierea se poate face prin intermediul unuia dintre părinți, al tutorelui legal sau al medicului curant.
Toate înscrierile sunt analizate de o echipă medicală, în termen de 10 zile lucrătoare. Pacienții care îndeplinesc condițiile de înrolare în program vor fi contactați pentru comunicarea pașilor următori.
Pacienții înscriși în program beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste genetice din lume care contribuie la personalizarea tratamentului oncologic. Este vorba despre „Illumina TruSight Oncology 500”, un test de complexitate mare, care analizează mai mulți biomarkeri și ale cărui rezultate se obțin rapid.
„Speranța nu moare de cancer” este un program cu acoperire națională, derulat de clinica MedLife din fonduri proprii, testele urmând să fie oferite gratuit pentru copiii care se înscriu în program, conform condițiilor prezentate.
La nivel mondial, în fiecare an, peste 300.000 de copii sunt identificați cu o neoplazie. Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt leucemiile și limfoamele, urmând tumorile cerebrale sau cancerul osos. În România, cca. 400 de copii sunt diagnosticați anual cu cancer.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!