În 22 iulie au fost internați primii pacienți în spitalul militar de pe stadionul CFR Timișoara. În 3 august, cadrele medicale care activează la în Sistemul medical modular de izolare și tratament Timișoara au externat deja 16 pacienți (SMMIT).
„Oana, Ramona, Sorina, Adriana, Larisa, Lavinia sunt prenumele medicilor care, zi lumină, au grijă de pacienții internați în Secția externă de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Timișoara. Ioana, Monica, Corina, Raluca, Adi, Mihai, Iulia, Reasilva, Paraschiva, Alina, Ionela sunt o parte din asistenții medicali care sunt secondați în permanență de Gabriel, Radu, Cosmin, Corina, Vasile, Octavian, George, Beatrice, infirmierele și brancardierii care întregesc echipa. Ei sunt cei care luptă în permanență împotrivă virusului SARS Cov 2. Sunt o echipă tânăra care au mult curaj și dăruire pentru ceea ce fac, își cunosc foarte bine sarcinile astfel încât condițiile dificile în care lucrează să nu îi împiedice să ducă la final misiunea. În permanență, pe perioada internării în SMMIT, se ține legătura cu pacienții, atât prin interacțiunea colegilor care intră de mai multe ori pe zi la ei pentru administrarea tratamentului, servirea mesei, igienizarea zonelor; cât și telefonic ori de câte ori este nevoie. Până în prezent au fost tratați aici un număr de 61 pacienți cu forme ușoare și medii ale infectării cu noul coronavirus, iar acasă la familie lor, au plecat, sănătoși fiind, 16 pacienți. Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți, după aceste cuvinte se ghidează echipa SMMIT”, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara.
La acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru maximum 50 de pacienți, iar capacitatea secției de Terapie Intensivă este de patru paturi.
Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.
Trimite articolul
Xbravo personalului medical, “hai liberare” pentru pacienti
Ce ne-am fi facut noi fara Skipperi aceștia, era jale.