A trecut aproape o lună de la administrarea acestui tratament cu anticoagulant, despre care TION vă anunța în premieră în 24 aprilie, iar majoritatea pacienților cărora li se administrează „luptă” mai bine cu boala și nu mai ajung la terapie intensivă. În ultimele zile, după administrarea acestui tratament cu anticoagulant, doar doi pacienți au ajuns la Secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru supraveghere, dar nu au fost intubați.
Protocolul stabilit de doctorul Musta, pe baza cercetărilor internaționale și în urma conferințelor la care a participat, prevede tratarea precoce a pacienților cu COVID-19 cu anticoagulant și antiinflamator, pentru a reduce riscul ca aceste persoane să dezvolte forme grave ale bolii și să ajungă în secțiile de Terapie Intensivă.
„Am urmărit puțin evoluția pacienților care au primit acest tratament de o lună de zile și am constatat că nici un pacient nu a ajuns în formă gravă pe Terapie Intensivă. Acesta a fost rolul tratamentului intensiv anticoagulare, să nu mai ajungă pacienții în Terapie Intensivă. Noi instituim precoce un tratament în funcție de niște criterii clinice și fiziologice și terapeutice. Este foarte important ca pacienții să ajungă în timp util la noi. La nivelul ghidului național este introdusă terapia anticoagulantă precoce. Este un ghid făcut de comisia de cardiologie și hematologie foarte bine întocmit”, a declarat doctorul Musta.
Citiți principiile noastre de moderare aici!