Suma Krisztina, medic specialist dermatovenerologie și medicină de laborator, a declarat pentru Tion că injectarea de toxină botulinică sau acid hialuronic este o procedură medicală complexă, care necesită cunoştințe atât ale anatomiei faciale cât şi a tehnicilor de injectare. Astfel, aceste injectări trebuie făcute doar de către medici calificați.
Înainte de injectare, clientul trebuie evaluat atât din punct de vedere medical cât şi din punct de vedere estetic.
„Dacă ne referim la evaluarea medicală, aici trebuie să ținem cont de anumite afecțiuni în care aceste injectări sunt contraindicate sau nu sunt recomandate. Toxina botulinică nu se injectează la persoanele care prezintă alergie la componentele toxinei botulinice folosite, în anumite boli neuromusculare, în cazul riscului de formare de keloid şi în tulburarea dismorfică corporală. Acidul hialuronic nu se injectează în alergii severe cu istoric de anafilaxie, alergii la acidul hialuronic sau alte produse filler, alergii la lidocaină sau la alte anestezice locale, istoric de boli autoimune, dureri de gât recurente, febră reumatică, epilepsie, porfirie.
Aceste injectabile nu sunt recomandate înainte de vârsta de 18 ani, la femei gravide sau care alăptează. Injectarea anumitor tipuri de acizi hialuronici în zonele de risc ale feței pot în unele cazuri să ducă la complicații foarte grave, cum ar fi necroza de țesut sau pierderea definitivă a vederii”, a explicat pentru Tion Suma Krisztina, medic specialist dermatovenerologie.
Potrivit specialistei, toxina botulinică se injectează la intervale de aproximativ șase luni, iar la acidul hialuronic, depinde de tipul acestuia şi de firma producătoare.
Acesta nu recomandă ca injectările să se facă în saloane de înfrumusețare, ci în cabinetele medicilor.
„Pentru a minimiza riscurile şi a optimiza beneficiile tratamentului îi sfătuiesc pe cei care doresc tratamente injectabile să apeleze la un medic cu experiență în estetică şi să se asigure de calitatea produsului injectat”, a mai spus Suma Krisztina, medic specialist dermatovenerologie.
Trimite articolul
XCum spunea Șuie Paparude, “își fac modificări și corecturi cu flexul”.
Sau nu le faceți deloc.