Investiția va avea o valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, clădirea urmând să fie amenajată pe Calea Torontalului, unde de mulți ani zace abandonată o clădire neterminată care ar fi trebuit să fie noul Spital Municipal al Timișoarei.
„Construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, în linie dreaptă Indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie din Timișoara au fost aprobați de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național. Proiectul, în valoare de 1. 5 miliarde de lei, aprobat pentru finanțare din PNRR va cuprinde: 6 săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, centru de transplant medular și celule stem. Unitatea sanitară nou construită va avea 250 de paturi și va deservi întreaga regiune de Vest”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.
Noutatea a fost salutată, pe rețelele de socializare, și de deputatul PSD Timiș Alfred Simonis.
„Institutul Regional de Oncologie din Timișoara este cu un pas mai aproape de realizare, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național. Proiectul are o valoare de 1.5 miliarde de lei, finanțarea fiind aprobată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Unitatea sanitară va fi construită pe Calea Torontalului din Timișoara și va pune la dispoziția pacienților 250 de paturi, șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem”, a scris și social-democratul.
Contractul semnat în martie
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, venise în martie la Timișoara pentru a semna contractele de finanțare pentru trei obiective majore de infrastructură sanitară din vestul țării. Pe lângă Institutul Regional de Oncologie, au mai fost avute în vedere și o nouă clădire de spital la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”, precum și construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie la Arad. Valoarea celor trei contracte însumează 2,5 miliarde de lei.
„Suntem consecvenți în dezvoltarea de institute de oncologie. În vestul țării nu aveam un asemenea institut. Aveam două zone ce-și doreau acest lucru: cei de aici, din vestul țării, autoritățile din Timiș, specialiștii din Timiș, Universitatea de Medicină și Farmacie, dar și Ministerul Sănătății, care practic dă un semnal foarte clar că implementează Planul Național de Control și Combatere al Cancerului și prin investițiile pe care le face”, a declarat, cu acea ocazie, Rafila.
Citiți principiile noastre de moderare aici!