Totul s-a întâmplat astăzi, vineri, 7 august, când pacientul a vrut să se arunce pe geam, de la etajul I, pentru că nu mai vroia să stea în spital. Au venit polițiștii și pompierii, iar bărbatul a renunțat la gest, spunând că vrea să plece acasă, deși este internat pe secția de terapie intensivă și medicii i-au recomandat să stea internat. Într-un final, va fi externat pe semnătură.
„Era un pacient recalcitrant, care a fost recalcitrant de când a venit. A fost depistat „pozitiv”, a fost mutat pe ATI. A vrut să se arunce pe geam, a bruscat și asistenta. Au venit poliția și pompierii pentru a interveni. Până la urmă va pleca pe semnătură, conform reglementărilor nu îl puteam reține în spital fără voia lui. Este pe Anestezie și Terapie Intensivă. Sunt oameni care nu respectă reguli”, a declarat directorul Spitalului Lugoj, Erwin Floroni, pentru TION.
La Spitalul din Lugoj sunt internați 44 de pacienți cu Covid-19.
Trimite articolul
XLa COVID 19 si astia din reanimare sunt cu gura mare…:)0
-
Au gura mare ca s au săturat de imbecili.
Dar de unde stii tu, scufito?
Ati, nu mai exista reanimare.
Nu mai “vroia”? Sau nu mai “voia”?
Aveti bacul trecut ?
-
:)))) acuma si tu …….. este nevoie de un loc de munca si pentru aceia cu 8 clase
-
aceea*
-
Bravo Ionica, vezi ca angajeaza cei de la Tion. Pare ca te potrivesti profilului.
:))))
-
-
-
Amandoua formele sunt corecte. Una e usor arhaica, da’ nu e incorecta.
Din ceea ce știu la ATI sunt cei foarte grav bolnavi și sunt susținuți de aparate. De aici se vede de ce sunt ” pline ” secțiile ATI, de “bolnavi ” ținuți cu forta iar daca nu mai suporta arestul este facut recalcitrant. Recalcitranti sunt ” medicii ” de acolo.
-
corect
-
Un pat ati eliberat!
Il felicităm pe viitorul răpus de corona.
Nivelul saturatiei de oxigen, e afișat de aparate, care de cele mai multe ori in aceste cazuri, arată mult sub limita admisă, deși tu pari ok, mori subit oricand prin stop respirator, samd!
Deci, viitorul erou merita multumirile noastre, eliberand un pat ati pt cineva care își dorește să trăiască!
Inteligent pacientul! -
Nu-i asa simplu.
Ce-au constatat deja acu’ cateva luni de zile medicii, prima data in SUA, dupa aia confirmat si-n alte parti, e ca virusul asta are un efect straniu. Anume, s-au trezit cu pacienti care aveau toate simptomele, carora le veneau rezultate testelor pozitive, si, cel mai important, care aveau saturatia oxigenului in sange la un nivel la care-ar fi trebuit sa fie deja in coma, da’ ei se dadeau bine mersi pe facebook de pe telefon.
Acuma, medicii au o meserie destul de strict reglementata – exista reguli si protocoale de tratament pe care ei trebuie sa le aplice la virgula, ca altfel risca chiar sa-si piarda dreptul de a profesa. (Ce-i drept, aia-i rar, pentru aia tre’ sa faca o prostie cat China de mare.) Cand nivelul de oxigen in sange scade foarte mult, e regula ca pacientul trebuie internat la ATI.
Da’ nivelul ala de oxigen in sange e in mod tipic mai degraba scazut la oameni in varsta, sau la oameni cu forma fizica proasta, chiar si-atunci cand nu-s bolnavi de nimic. Da’ exact la categoriile astea e mai crescut si riscul de complicatii de la COVID-19.
Acuma, ce-au mai constatat medicii e ca saturatia scazuta de oxigen in sange, la momentul inceperii tratamentului, nu se coreleaza musai cu evolutia bolii. Unii dintre cei care ajung la spital pe picioare, desi ei ar trebui sa fie de mult in coma, se insanatosesc fara probleme, chiar fara sa aibe nevoie de intubatie, altii mor orice le-ar face medicii.
Asa ca singurul lucru pe care-l pot face medicii, cand le vine un pacient cu saturatie scazuta a oxigenului in sange, e sa-l bage la ATI. Exista sanse sa fie degeaba. Da’ la fel exista sanse, daca nu-l baga la ATI imediat, ca pe cand omului i se degradeaza starea, sa nu mai apuce sa-l bage la ATI suficient de repede, si-atunci omul moare – si cel putin din punct de vedere al protocoalelor de tratament, din vina medicului.
trebuia lasat acasa din prima zi, pe semnatura. Fiecare cum isi asterne asa doarme. a mai fost saptamana trecuta o gravida, care nu credea si acum e la 2 m sub pamant. Asta e selectia natrurala.
-
Chestia cu lăsatul acasă pe semnătura e o tâmpenie. Niște legi făcute de cretini care nu se gândesc decât la pensii speciale. Cum să lași acasă pe unul cu Covid care cretinoidul sa mai îmbolnăvească și pe alții?
-
daca te exprimi asa. tu esti sigur ca fiind in libertate esti negativ? sau esti purtator pt altii fara sa ai simptome, sau chiar iti place doar sa vb urat fatza de altii care poate accidental au fost contaminati? daca esti tare, te rog mergi la spital si fa testul rapid si apoi vom vedea cum alt cretinoid(tu) vei cere disperat sa fii in izolare acasa. acasa ai sansa sa stai 14 zile dupa care esti considerat negativ.daca ramai in spital datorita mediuliu purtator de virus din saloanele covid o sa iti iasa negativ la retestare cand o sa zboare oaia.Vorbesc din cunostiinta de cauza avand pe cineva in familie in aceasta situatie.
fii atent la exprimare te rog si la ce sustii-
Facand abstractie de exprimare, sa-l lasi acasa pe unu’ de la care n-ai garantia, sau la care sa existe macar o probabilitate ridicata, ca chiar o sa stea acasa 14 zile, si sa nu umble sa dea boala si la altii, e o prostie. Mai ales in conditiile in care legal nu prea ai ce-i face care sa-l si doara.
In Romania exista cateva chestii care fac foarte improbabila autoizolarea la domiciliu pentru o foarte mare parte din populatie. Unu la mana, la noi mult mai putina lume locuieste singura decat prin alte parti, si locuintele sunt mai mici. Adica si daca vrei sa te autoizolezi, sansele s-o poti face eficient sunt reduse. Doi la mana, parghiile legale ale statului pentru a impune autoizolarea sunt extrem de slabe, si disciplina autoimpusa a populatiei e cvasi-inexistenta.
De-aia, chiar e foarte riscant, in Romania, sa-i dai drumu’ acasa unuia care e confirmat pozitiv si recalcitrant. La asa unu’, sansele sa stea cuminte acasa pana devine necontagios sunt minime.
-
-