Este vorba despre un program de calculator realizat de specialiști IT (în mod gratuit), în colaborare cu medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, care ajută la stadializarea bolii și diminuează eventualele erori. Pe datele pe care le introduc medicii pentru fiecare pacient infectat cu Covid-19 soft-ul atrage atenția asupra unor tratamente, în funcție de fiecare persoană care este tratată în acest spital, de medicația pe care o urma înainte de a fi infectat cu coronavirus și alte detalii care diminuează riscul erorii umane.
A fost implementat deja la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, locul unde sunt internați aproximativ o sută de pacienți cu Covid-19, și a fost pus la dispoziție și unor medici din Arad și Hunedoara.
„Împreună cu o firmă de soft am realizat un program care ne ajută la stadializarea infecției Covid-19, pe baza parametrilor clinici și biologici pe care îi are pacientul respectiv. Am stabilit că pacienții cu forme ușoare au anumiți parametri, cei cu forme grave alții – adică analizele de laborator, semnele clinice, saturația oxigenului și o imagine radiologică. Pe baza acestor date medicale programul ne ajută să încadrăm pacientul într-o formă ușoară, medie, severă și face recomandări de tratament în funcție de ghidul terapeutic al clinicii. Se mai poate greși și este o modalitate de a ne verifica și, pe de altă parte, o modalitate de a ajuta medicii din alte spitale, care se ocupă cu tratamentul Covid-19, tocmai pentru a avea o îndrumare legată de modul în care să stadializeze boala și ce terapie să facă acestor pacienți. Sunt introduse datele pacientului pe care le-am stabilit și pe baza acelor date programul stabilește forma clinică de boală. Este un program cu un potențial extraordinar de îmbunătățire. Ne atrage atenția și vizavi de anumite medicamente pe care este contraindicat să le administrăm. Face tot felul de atenționări legate de terapia Covid și asocierea cu alte medicamente pe care pacientul deja le ia. Este o platformă pe care medicii care au dreptul de a vedea aceste date o pot accesa. Este o platformă securizată pe date medicale. Este de mare ajutor”, a spus doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, care face parte din echipa care a vindecat de Covid-10 peste 400 de pacienți.
Trimite articolul
XAsta cu “aplicatiile” care stiu sa te trateze, sa te hraneasca, sa te spele la cur mi se pare o cretineala fara margini. Daca se taie contactul direct dintre medic si pacient despre ce mai vorbim? Te trateaza o aplicatie. Pai ce stie internetul despre o persoana? Aaaa, sau asta se adreseaza analfabetilor functionali (idiotilor facuti dupa Revolutie)? Atunci da. Sa ai trateze virtual.
-
@Leana Se numesc sisteme expert, foarte raspandite in medicina. Au acuratete foarte buna, chiar mai buna ca un medic. Simplificand pentru explicatii functionarea, sistemul are o baza de date foarte mare de cazuri si de simptome (gen Ion avea rosu in cat si era racit, Gheorghe avea rosu in gat si era racit, alti 10000 de pacienti aveau rosu in gat si erau raciti, rezulta ca pacientul analizat daca are rosu in gat, cel mai probabil e racit. Dar asta nu doar pe un simptom ci analizeaza toate combinarile posibile de simptome din baza de date)
-
Analfabetii functionali dinainte de revolutie, taranii cu mizerie intre degete si spatiu intre dinti cat sa isi bage coada de la sapa sau secure sa se scobeasca de resturile de fan sau ce alte resturi au gasit a manca, fiindca era saracie lucie.
Mai da- va incolo de fosile ametite.
Deci niste careva au facut un excel cu functii `si` `sau` .
Frumos din partea lor.
-
La “dat cu parerea despre altii” poti sa bifezi. Mai ai de bifat:
– constructii
– fotbal
– motor de Dacie
– spart seminte
si ai absolvit examenul.Chiar daca ar fi “un excel cu functii”, daca isi face treaba, e binevenit. Dar tu nu reusesti nici sa te exprimi coerent in propria limba, deci cum sa intelegi avantajul in a avea un soft care poate sa trieze, sa semnaleze eventuale erori de tratament inainte de a il incepe medicul, sau un soft care ar putea sa culeaga date si sa le centralizeze pentru a putea vedea imaginea de ansamblu?
Tu ce ai facut util azi, in afara de comentarii rautacioase pe acest site?
-
Am facut niste produse de milioane de euro, pentru niste masini care sarantocii nu si le vor permite.
Cum ziceam, excel cu functii si/ sau.
Hai, explica varianta corecta de exprimare a ceea ce am tastat mai sus.
-
@Barubla Cata vreme nu tu esti detinatorul firmei, nu poti spune ca ai facut produse de milioane de euro, ca nu ai “facturat” tu personal. Tu ai facut o piesa de cel mult cateva mii (probabil cateva sute) de euro, care adunat cu alte 99999 de piese formeaza o masina scumpa.
-
-