Fritz a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Spitalul „Victor Babeș” și comunitatea City Doctors, condusă de dr. Virgil Musta, au dezvoltat o platformă de telemedicină care îi va ajuta pe medicii de familie din Timișoara și județul Timiș să ofere pacienților lor cu forme medii și ușoare de COVID-19 același tratament de care ar fi avut parte și în spital.
„Este un proiect de telemedicină prin care creăm o legătură digitală între Spitalul Victor Babeș și medicii de familie”, a spus Fritz.
El a precizat că aplicația denumită „Pandemic controller” a fost creată de comunitatea City Doctors și donată Spitalului „Victor Babeș”.
Concret, un medic de familie care se va înscrie pe această platformă va avea acces la toate analizele făcute de Spitalul „Victor Babeș” pacienților pe care îi are în grijă și care au dezvoltat forme ușoare sau medii de COVID-19.
În plus, medicul de familie va primi de la spital și schema de tratament, precum și ce trebuie să monitorizeze, pentru că în unele cazuri, fie pentru că bolnavii au refuzat internarea, fie pentru că s-au tratat acasă cu leacuri băbești, au ajuns apoi decompensați la ATI, iar șansele lor de supraviețuire au scăzut dramatic.
Dr. Virgil Musta a declarat că această platformă îi va ajuta pe medicii de familie din Timișoara și județ să își monitorizeze și trateze mai bine pacienții care suferă de COVID-19, dar îi va și alerta dacă aceștia au nevoie de internare de urgență.
Astfel, spune dr. Musta, se evită supraaglomerarea spitalelor și medicilor de specialitate, precum și pierderea contactului dintre medicul de familie și pacient.
„Gradul de ocupare a paturilor chiar și non ATI cu oxigen e foarte mare. Nu știm cât de mult o să ne mai țină aceste paturi. Noi trebuie să tratăm pacienții care nu au nevoie de internare, trebuie să îi tratăm acasă. Dar, bineînțeles, acești pacienți trebuie să beneficieze de același tratament ca în spital”, a adăugat Dominic Fritz.
Platforma respectă toate regulile GDPR, au ținut să sublinieze oficialitățile, medicii de familie având acces doar la datele pacienților pe care îi au pe liste.
În plus, el a anunțat că numeroși timișoreni au răspuns apelului umanitar și au donat bani pentru achiziționarea de pulsoximetre și concentratoare de oxigen, aparate care nu puteau fi legal achiziționate de Primăria Timișoara și care vor fi folosite acasă de bolnavii cu forme ușoare și medii de COVID-19, precum și pentru recuperarea celor care au trecut prin această boală. Primele 500 de pulsoximetre vor ajunge zilele acestea la Timișoara, a adăugat primarul.
Trimite articolul
XȘcoală online, medicină online … ce urmează ? Justiție online ?
Mai vorbesc de supraaglomerarea spitalelor. Cine a dat ordin să se suplimenteze numărul de paturi la ATI ? Nu cumva iohanus ?
Prin 2011 cine a închis 67 de spitale la nivel național ? Nu cumva Orban și PD-L ?
Se pare că românii au grave probleme cu memoria.
Probabil asta e România Normală pe care o visează guwernerul meu.
-
Primarul Fritz e ori paralel cu perceptia publică ori la fel de lipsit de decență precum Musta și gașcă de corupți liberali din conducerea Babeș care au girat acel contract de sifonare a banilor din testele Covid decontate cu multe milioane prin clinicile lor private din Timisoara. E tupeu fără margini sa mai ieși in față cu alte proiecte după ce ai compromis imaginea întregului oraș, după ce ti-a deconspirat hoțiile, ancheta de la Libertatea și rostogolita de toată presa centrală despre cât ești de mincinos și șpăgar din banul statului, făcând milioane laolaltă cu clanul tau de familie și partid.
-
Subscriu celor zise de ” dr apolitic “
-
-
Ce postac pesedist. Asta ai retinut tu. PDL.
Pai 8 ani cat a fost pesdeul tau la putere, daca ii interesa si altceva in afara de hotie, puteau construi spitale garla.
Bucura-te ca primarul asta se agita ca titirezul pentru noi, sa scoata orice din piatra seaca, fara multi bani
-
Normal că se agită că nu da nimeni șpagă pe vorbe și foamea e mare la el că “abia veni”…
-
Prosti dar mulți … hahahaha de noaptea minții !
Na mă ca au făcut spitale online și PSD nu a făcut …
Si cei care nu au medic de familie ,cine ii mai tratează,Cum pot proceda?
-
Ce care nu au înseamnă că nu au cotizat la hoții din sistemul medical și nu primesc asistență!
PS: se duce și se înscrie la primul medic de familie găsit – că e gratis încă!
Io am.fist la doctorita de familie acu vreo zece zile, si ea suna bolnavii de covid , care apartineau de cabinetul ei si le zicea ce sa ia si ce sa faca si am auzit cand a trmis ea slvarea la om acasa sa ia probe si a anuntat la directia de sanatate si stiu mai demult ca sa dat medicilor de familie sarcina sa monitiorizeze bolnavii de covid si cam o suta de lei per bionav ,pentru asta asa ca lucrurile erau f bine organizate chiar si fara platfotna citty doctirs