Anul școlar va fi încheiat pe data de 12 iunie. Universitățile, școlile și grădinițele se vor redeschide de abia anul viitor. Examenele naționale vor fi organizate așa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, după ce a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.
”S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţile, şcolile, universităţile să nu se mai redeschidă. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie, până atunci continuă formele de învăţământ la distanţă. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, a declarat preşedintele Iohannis.
Klaus Iohannis a precizat că elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.
”Vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale. Acestea se vor organiza cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli de distanţare: intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecţia”, a explicat Iohannis.
Trimite articolul
XPai daca se incheie anul cu notele de acum, o sa fie plin de reptile :)))))
Asa mai trageau si ei o speranta.
Aiureli! Clase cu 2 coridoare? Sunt profesori, învatatori destui? Se vor desinfecta clasele la schimbul de “tura”? Etc.
pai si la facultate cum o sa se dea note
sa iasa semi-analfabetii pe banda rulanta!!! dau elevii un party cu mici si manele
Avand in vedere ca sunt tari din Europa unde scolile s-au deschis si alte tari unde nici macar nu au fost inchise vreodata, cred ca este un lucru rau. Educatia este la pamant cu toate consecintele care vin dupa asta. Se justifica? Avem sub 700 de morti de Covid, probabil vom ajunge la 1000. In accidente rutiere mor in Romania 1300-3000 oameni. Sa ramana scolile inchise pentru totdeauna ca poate moare vreun copil sau parinte in accident in drum spre scoala. La iarna parca o vad pe Firea ca decat sa deszapezeasca mai bine inchide scolile pe timpul iernii.
-
Deci tu explici ca avem mai putini morti fata de aia care n-au inchis scolile, si asta e argumentul tau ca sa le re-deschidem?
-
Ce e mai rau la virusul asta si vad ca multa lume nu pricepe, e ca e foarte contagios si pana si cei sanatosi pot ajunge sa aiba nevoie de ingrijiri medicale in spital. Si pentru ca sistemul sanitar la noi nu e pregatit pentru asa ceva, in momentul in care nu se vor mai ajunge paturi/echipamente, SE VA MURI CU SUTELE PE ZI. Apropo sunt 398 de morti anul acesta (ianuarie-prezent) de la accidente rutiere, 631 de morti de covid in doar 2 luni.
Repet, cifrele vor creste catastrofal fara carantinare daca se depaseste capacitatea sistemului sanitar!-
Tu confunzi morti cu covid cu morti de covid
-
-
Aveți perfectă dreptate. Din păcate trebuie să ne conformăm. Nu mi se pare corect să fie sacrificată generația tânără. Ei sunt viitorul.
#RomâniaEducată sau țara în care elevii #stauacasă.
În ritmul ăsta se vor forma doar generații de genii în România. Dar nu-i problemă! Are USR nevoie de votanți pe care să-i prostească cu tot felul de sloganuri și promisiuni, pozând în “salvatorii” României.
-
Lasa domnule draga,,ca si unde-i pre multa scoala, incape tot atata prostie ! Si ce-i prea mult strica!Tineretul sa fie sanatos ,ca scoala se poate face si nu vom ramane prostii Europei ! Parafrazand o cugetare care zice: “Daca sanatate nu e,nimic nu e “! Cand situatia va reveni la normal (mai devreme,sau poate mult mai tarziu ) tinerii romani au capacitatea de a se autodepasi. Pana atunci moderatie , cumpatare,credinta si speranta. Sunt exemple destule .cat si-au tocit coatele unii dintre cei care ne conduc,ce ilustri anonimi si au ajuns ministri. Exceptiile confirma regula. Asa ca ,sa fim sanatosi.
-
Vi se pare că elevii de azi învață prea mult ?
Și parafrazarea respectivă lasă de dorit … arătați-mi patron care angajează unul sănătos, dar care nu are nimic în cap!
Iar cei care ne conduc și nu au prea dat pe la școală sunt aleși tot de cei care le seamănă, probabil pe același principiu “pare (mai) sănătos” decât restul.-
va angajez pe loc,fara fisa medicala,pe baza principiului enuntat,’sanatos dar fara nimic incap’ ,eventual analize dupa angajare. la revedere.
-
-
Ii super! Și cu copiii mici care erau la creșele private ce facem? Îmi iau concediu 4 luni?
nu doresc nimanui sa fie in situatia de a avea un copil in clasa a XII-a sau a VIII-a. Macar acest anunt pune capat incertitudinii. Nu are sens sa discutam despre analfabetism sau alte aiureli. La scolile serioase oricum se preda serios online, iar la restul oricum nivelul este de asa natura incat nu mai conteaza daca se opresc sau nu scolile. Sacrificat este mediul rural, in urban exista solutii.
Nu cred ca sunt multi elevi in mediul urban care nu au acces la un smartphone, astfel incat sa poata participa la o conferinta video.
cat despre alte tari europene, situatia la ora actuala suna cam asa:
UK – scoala se incheie cu notare din partea profesorului, care daca te place, bine, daca nu, ghinion
Italia – scolile raman inchise pana in septembrie
Franta – au incercat redeschiderea scolilor, esec total
Germania – tendinta e sa nu se revina in scoli, decat clasele mari eventual
-
Suedia-scolile nu au fost inchise deloc. danemarca-scolile sunt deschise.
-
sa ne raportam si la restul de masuri in ceea ce priveste tarile scandinave si sa nu le dam pe ele ca exemplu. Noi trebuie sa ne raportam la franta, germania, italia, spania, uk, care au luat masuri similare cu noi
-
Pling: prima măsură bună de șef de stat in 6 ani …
Rad: ptr. copii această pandemia e cea mai bună scoala a vieții ! REALIZEAZA CA NIMIC NU ESTE FOR GRANTED IN VIATA … ca poti pierde totul ASAP.
Si poate revenim la NORMATIVELE LU CEASCA SI CONSTRUIM DECENT PTR VIITOR ! SUNTEM CEI MAI INGHESUIZI DIN EUROPA fiindcă niste învîrtit au pus laba pe tot ce-i teren in RO: cimentul brick si labour fiind sub EUROPA ! Ce DREACU e NY ? Oraș de câmpie? TRIST BA !!!!
Astea sunt atributiile unui prim-ministru! S-a autoproclamat cumva si prim-ministru? El se intalneste cu ministrii sa stabileasca ce e de facut, ce decizii sa se ia. Face exact ca Basescu care nu respecta constitutia si pentru care Boc era doar o marioneta.
-
Sau poate au avut sedinta, au hotatat si fiind sef de Stat in vremuri de criza, iese si declara ce a decis echipa. Sauvrei 20 de pareri despre 15 lucruri?
Asa este normal.
Învățămîntul este una din domeniile unde statul român îngroapă an de an sute si sute de milioane de euro , în salarii , cheltuieli de funcționare , de transport , de masa , de cazare a elevilor , etc iar rezultatul este ca produce 70 la sută de analfabeti functionali , examenele dupa cele 8 clase si 12 clase simt de risu plinsu , se dau cele mai usoare posibil subiecte , si in aceste conditii rezultatele sint groaznice , învățămîntul superior , aproape în totalitate , aici intra si cel privat , a devenit o uzină de diplome care nu au acoperire în cunoștiințe,s au înființat n facultăți, în orașele, mai puțin si le fac si pe la comune , iar acum , deși nu e activitate , si nici nu va mai fi , pina in septembrie , angajatii sînt plătiți c u salariul complet din martie pînă în septembrie , si vorbim de sute de mii de angajați, iar cei din domeniul privat , somaj tehnic , în cazul cel mai fericit , daca nu sînt deja în șomaj,învățămîntul online , este o utopie , poate mai putin in învățămîntul superior, sa tot fi angajat la.stat, stai acasa , salariul vine intreg , sa tot trăiești, sa spunem prin absurd ca situatia ar dura un an , ce înseamnă, un an ar sta acasa si ar lua salariu , de unde bani , fug ca de dracu de FMI , ca le impune sa dea afara jumatate din bugetari , si ei se bazează la vot pe cei 1300000 de angajați la stat , ca dealtfel toate partidele .
-
Nu am inteles de ce se se incheie mediile cu notele existente. O sa spuna ca sunt elevi care nu se pot conecta online din diverse motive. Si atunci ii tragem pe toti in jos? De ce nu se face scoala online macar unde se poate? foarte convenabil sa inchizi tot…Dar salariile profesorilor se mai platesc? Poate acum se intelege mai clar ca scoala este de fapt locul de munca al profesorilor si ca nu prea are nimic de a face cu elevii. Copii doar ii incurcau. Acum s-a rezolvat si asta…
-
@Ministrella: Ati inteles gresit. Se efectueaza evaluari, se da nota. Doar ca online. Nu se mai revine in clase fizic. Nu se opreste scoala maine. Scoala se incheie in 12 iunie, cu toate de rigoare (teze etc). Elevul isi face poza la tema, si tema este evaluata.
-
Este o masura normala, in sfarsit poate prima normala in concordanta cu celelalte state europene.
Dar ca intotdeauna in romanica nu putem duce ceva pana la capat. Copii raman acasa, dar problema e cu cine?? Ce fac parintii?? Dupa starea de urgenta parintii trebuie sa se intoarca la serviciu, dar masurile de distantare sociala raman. Dau copii la bunici? Bunicii ies cu ei in parc si pe strada? Se duce pe apa sambetei toata distantarea sociala!
Si acuma nu ca vreau sa fiu rau, dar realist profesorii raman cu salariul 100%? Sunt sigur ca unii se chinuie cu online-ul, dar doar unii, probabil marea majoritate nu fac aproape nimic.
Parca trebuia sa vina aia cu somaj tehnic la bugetari 15 zile. Numai, gata, s-a evaporat si asta? Vin alegerile si ne e frica sa mai taiem, logic si realist pe ici, pe colo? Si la bugetari nu contest ca sunt multi care lucreaza in continuare, dar sunt si multi care nu mai au atat de lucru. Iar masura aia cu 15 zile somaj tehnic mi se pare ca era castigatoare pe toate domeniile, adica se distantau social, nu ramaneau complet fara loc de munca si statul mai economisea niste bani. Win-win-win!
-
Subscriu 100 % , bugetarii mai precis aristrocratia bugetară egal cu intangibil , nu se atinge nimeni de ei , nici psd nici pnl o sa ii vedem curînd si pe cei de USR , avem mai mulți bugetari ca Germania,care are 80 000 000 locuitori si este in primele 5 economii de pe glob , parca a patra , dar pentru fiecare vot al unui bugetar ptr partidul de guvernământ simt inca trei contra de la populatie .
-
Ioanvoda, în Germania mentionata de dvs. bugetarii sunt si mai intangibili decat aici, au si mai multe drepturi si benficii si pensii speciale.
In plus, nu sunt mai putini la mia de locuitori decat aici. Ai fost greșit informat.
-
“Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala”
Unde?
-
Când ieși din București, a doua la dreapta. E o școală franceză acolo. A găsit-o Iohanus.
Nu poate rămâne nimeni repetent sau corigent. Ministerul nu poate demonstra că acel elev nu ar fi putut să obțină medie de promovare până în toamnă. Altfel o să curgă cu procese.
Am înțeles că dă Iohanus meditații online.
nu-i nici o problema si asa ieseau pe banda rulanta semi analfabeti, nu e nici o pierdere inchiderea anului scolar
Nuuu! Raman corigent la religie :))