„Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:
Art. 1 Începând cu data prezentei hotărâri la nivel național, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoare ratei de incidență cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile.
Art. 2 Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați au obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, se organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 1 oră.
Art. 3 (1) În localitățile/județele unde valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 06.00.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță precum și pentru achiziționarea de medicamente.Art. 4 (1) La nivel național pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui măsura carantinării localității cu interzicerea deplasării circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.
(2) Procedura de instituire a măsurii de carantină pentru localitățile prevăzute la alin. (1) este cea reglementată prin Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic şi biologic.
(3) Prin excepție de prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 06.00 – 22.00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
c) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
d) deplasarea pentru servicii de îngrijire personală;
e) deplasarea pentru servicii de alimentație publică cu excepția celor destinate activității desfășurate în restaurante și terase care presupun consumul acestora în incinta respectivelor spații.
(4) Prin excepție de prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță.Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.Art. 6 Măsurile stabilite în prezenta hotărâre sunt valabile pe o perioadă de 30 de zile, la finalul acestora urmând a fi analizată evoluția situației epidemiologice, restricțiile putând fi eliminate începând cu valoarea inferioară a ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în situația unui trend descendent, iar în cazul unui trend ascendent se vor lua alte măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19.
Art. 7 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărâre.
Aici puteți vedea DOCUMENTUL!
UPDATE. GCS revine cu precizări
La scurt timp după ce „HOTĂRÂREA CNSU numărul 52” a început să circule în mediul online, Grupul de Comunicare Strategică a revenit cu precizări și a transmis că „nu este un document care a fost adoptat în CNSU!”.
„La momentul adoptării unei hotărâri, aceasta va fi făcută publică, ca de fiecare dată”, mai transmite GCS.
Vă reamintim, președintele Klaus Iohannis, invitat la ședința Guvernului, a sugerat că e nevoie de măsuri mai ferme ca pandemia să fie ținută sub control. La scurt timp, documentul intitulat „HOTĂRÂREA CNSU numărul 52” a ajuns în mediul online.
„Măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în Hotărâre de Guvern, privind starea de alertă, în baza Legii 55. Solicit să fie pregătite propunerile de modificare, care trebuie să treacă prin CNSU, să fie adoptate de Guvern. Putem să luăm deciziile și aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legate de modificare a HG”, a declarat, de altfel, premierul Ludovic Orban, citat de mediafax.ro, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
XMAI RAU CA IN STAREA DE URGENTA UNDE PUTEAI SA AI ACTIVITATE FIZICA
-
Mda… Plin de sportivi iarna prin Timisoara. Ce sa zic? Gimnastica de camera e buna doar cand mergi la sala…
-
Sa nu uitați sa mergeți la vot în 6 Decembrie și sa votați ciumatii galbeni. Ciuma galbena =ciuma roșie. Toată Europa are școlile deschise. Ce masuri luați ciumatilor în următoarele 30 de zile?
aceeasi balbaiala…se vede clar ca va e frica si testati reactia populatiei.
Documentul nu a fost adoptat dar, stim cum se manipuleaza prostimea, asa ca, in scurt timp va fi adoptat.
La cai am voie sa merg ?? La echitatie . E sport individual ,numai eu cu calul. Nu am cum sa il fac langa casa . Eu stau in Mehala si merg la padurea Verde la echitație.
-
Daca amandoi purtati masca… si dvs. si calul, e ok.
-
Mergi direct, nu mai sta sa intrebi.
Ca ei asta vor, sa te puna pe ganduri, ce mai ai voie sa faci si ce nu!Doar nu sta virusul el asa de unu singur prin aer.
ciuma rosie, sau flegma galbena ?