Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș, s-a administrat un număr total de 1.701 vaccinuri, astfel:
● în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr de 1.130 vaccinuri, 1.071 doze de rapel.
● în cadrul etapei a II a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului Timiș, s-a administrat un număr de 571 vaccinuri.
De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș s-au administrat 27.506 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, astfel:
Spitalul Municipal Lugoj: Total= 2.060
Spitalul Orășenesc Făget: Total= 692
Spitalul L.Țurcanu Timișoara: Total= 2.466
Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare: Total= 1.494
Spitalul Militar Timișoara: Total= 1.093
Spitalul Orășenesc Deta: Total= 2.016
Spitalul Municipal Timișoara: Total= 2.450
Spitalul CFR Timișoara: Total= 3.237
Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș Timișoara: Total= 1.363
Spitalul Județean Timișoara: Total= 5.587
Spitalul Orășenesc Jimbolia: Total= 375
Centrul Ghiroda: Total= 715
Centrul Dumbravița: Total= 660
Centrul Iulius Mall: Total=2.069
Centrul Lugoj Sala De Sport: Total= 923
C.M.J. Timiș : Total= 306
Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 82 reacții adverse, de intensitate scazută spre moderată. Față de raportarea din 28 ianuarie, când erau 36 reacții adverse înregistrate, astăzi au fost adăugate 46 cazuri, cu specificația că au apărut la persoanele care au făcut rapelul. Până acum, reacțiile adverse s-au manifestat prin: dureri la locul administrării, dureri de cap, dureri musculare, somnolență, creșteri de temperatură, urticarie, creștere de tensiune la o persoană anxioasă și diagnosticată cu hipertensiune, mâncărimea pielii, iar printre ultimele patru reacții adverse se regăsește și creștere de temperatură la 38.5, episoade diareice și astenie.
De joi, 28 ianuarie și până în 8 februarie, persoanele carelucrează în domenii esențiale, încadrate în etapa a doua de vaccinare, sunt reprogramate. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Ghoeorghiță, a luat această decizie întrucât România are un deficit de doze, iar cele care au mai rămas vor fi folosite pentru rapel și pentru vârstnicii peste 65 de ani, care suferă de boli cronice, pentru persoanele din centre speciale și cele care nu se pot deplasa, pentru a continua campania de vaccinare națională.
Trimite articolul
Xhotilor! doar medicii, politicienii, rudele si pretenii lor se vaccineaza! profesorii, bolnavii cronici si batranii suntem a doua oara amanati! pe lumea cealalta nu o sa va mai mearga cu pile!
-
poti lasa un nr de tel, doresc sa iti donez vacinul meu