Conform coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid în România, Andrei Baciu, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro harta va cuprinde medicii de familie care au vaccinuri și tipul lor, astfel încât oamenii să se poată programa.
„Programarea se poate face la orice medic de familie, nu trebuie să fie medicul lor de familie, se vor duce și se vor vaccina pur și simplu, în condiții de maximă siguranță. Noi am avut discuții cu medicii de familie despre această tranziție de la bun început. Și cumva, așa se întâmplă și în celelalte țări europene, nu prea mai există centre de vaccinare pentru că nu mai există activitatea atât de amplă de vaccinare”, precizează Andrei Baciu.
Tot autoritățile naționale implicate în campania de vaccinare vor face măsuri legate de logistică și plata medicilor implicați.
Ce ne așteaptă din toamnă?
În ceea ce privește predicțiile medicale pentru evoluția pandemiei în rândul populației, Andrei Baciu spune că:
„Din punct de vedere științific, medical, este mult mai periculoasă o tulpină care are o infecțiozitate mare, în comparație cu o tulpină care are o contagiozitate mare și infecțiozitate scăzută. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă diferența dintre Delta și Omicron, în sensul că Delta avea un impact mult mai mare cu mult mai multe decese și nu era mai transmisibilă. Aceste chestiuni sunt constantele în această ecuație de predicție. Pot interveni însă foarte multe variabile. Speranța și dorința tuturor sunt ca faza de pandemie să se încheie și în cel mai rău caz să existe hot spot-uri locale, zone în care există o imunitate scăzută. Acesta ar fi scenariul favorabil. Un scenariu nefavorabil ar fi o eventuală reapariție a unei tulpini, aici lucrurile pot să capete orice fel de variabilitate. Nimeni nu poate exclude un astfel de scenariu”.
Trimite articolul
Xchiar nu aveti pic de rusine sa numiti mizeria asta “vaccinare”?