Potrivit medicilor de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, în ultimele zile, la serviciul de gardă s-au prezentat zilnic între 15 și 20 de persoane, pentru evaluare, din cauza unor infecții respiratorii acute. Cei mai mulți dintre pacienți aveau febră, frisoane, tuse și dureri în gât.
„Majoritatea prezentau stări febrile, dureri de cap, frisoane, secreții nazale abundente, tuse, dureri în gât. Au fost investigați, li s-a administrat un tratament simptomatic și cei mai mulți au fost lăsați să plece acasă. Nu puțini sunt, însă, cei care au necesitat internarea în spital pentru că au dezvoltat inclusiv insuficiențe respiratorii. Practic, în acest moment, mai bine de jumătate dintre paturile destinate bolnavilor acuți sunt ocupate de pacienți cu infecție respiratorie, fie că vorbim de virusuri gripale, Sars-CoV-2, IACRS, și așa mai departe”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul spitalului.
Medicii le recomandă oamenilor ca la apariția primelor simptome să se adreseze medicului de familie sau Centrelor de Permanență, pentru a primi cât mai repede un tratament adecvat. Amânarea acestui pas poate duce la o agravare a bolii.
„Cele mai multe infecții respiratorii sunt de origine virală și nu necesită antibiotic. Dacă, însă, după 2-3 zile de administrare de simptomatice nu se observă o îmbunătățire a stării de sănătate, ba dimpotrivă, de exemplu, observăm că sputa dintr-o culoare albicioasă devine galben-verzuie, înseamnă că avem deja o suprainfecție și în acel moment este necesară administrarea unui antibiotic”, a mai explicat prof. dr. Cristian Oancea.
Dintre cele 170 de paturi destinate pacienților cu boli acute din cadrul Spitalul de Boli „Victor Babeș” Timișoara, peste 100 sunt ocupate de pacienți cu viroze respiratorii.
În general, în sezonul rece, virozele sunt cele mai întâlnite afecțiuni. Dacă nu sunt tratate corespunzător pot duce la complicații, afectând căile respiratorii. Pentru a vă menține imunitatea ridicată, specialiștii recomandă o serie de măsuri, la îndemâna tuturor:
- hidratare adecvată (doi litri de apă pe zi)
- regim alimentar bogat în nutrienți, minerale și vitamine (în special vitamina C și Zinc)
- activitate fizică zilnică
- somn suficient (7-8 ore de somn)
- igiena mâinilor
- evitarea consumului de alcool, evitarea fumatului (activ și pasiv).
Trimite articolul
XNu vad recomandarea pentru masca, ce se intampla… “doctore”? Eu inteleg ca nu toata lumea poate sta doar acasa cand are o infectie respiratorie, dar daca cei care pot ar respecta acest lucru, mare parte din problema s-ar rezolva. In rest, or fi bune recomandarile, nu zic nu, dar sa le faca altcineva.
-
Un lucru nu trebuie uitat: fiara nu are logica. Fiara ucide in stanga si in dreapta ghidandu-se strict dupa frezezie si nu dupa logica. S-a vazut asta clar in pandemonie cand eroii in halate albe si cu suflete negre au emanat tot felul de recomandari criminale si au urmat cu strictete protocolul mortii.
Nu poti cere viziune si lumina de la Intunecatti.
Dar unde-i Dr. Filaret M.?
Cristian Oancea. Acest promotor si matketeer a lui Pfizer.
Cine nu creed sa il caute pe http://www.anm.ro la sectiunea sponsorizari. Sa vedeti de ce ne invita cu lumanari la spital daca nu ne vaccinam.
E surprins saracu ca lumea raceste iarna.
Ce sa-i faci domnu pfizer,iarna nu-i ca’ vara…