Febra internărilor continuă pentru populația pediatrică din vestul țării. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara are mai multe cazuri de copii internați decât săptămâna trecută. Virozele respiratorii sunt „în floare”, însă au apărut și cazuri pediatrice cu alte patologii.
„Ne așteptam la o creștere a infecțiilor respiratorii, inclusiv la patologia pediatrică. Cert e că punctul nevralgic se traduce în cazurile mai moderate spre severe ale patologiei ce ține de copii. Avem în jur de 40 de copii. Gripă, rujeolă, varicelă, enterocolite, scarlatine, hepatite și avem câteva suspiciuni și de botulism, care urmează să fie identificate și diagnosticate în imediata apropiere”, spune managerul de la infecțioase, medicul Cristian Oancea.
Nu este neapărat neobișnuit acest val de copii bolnavi, cei de la spital spun că situația încă este sub control.
„Ne așteptam la această creștere. Credem că va mai dura între 1 și 2 săptămâni, după care o să asistăm la o scădere a infecțiilor respiratorii. Atât deschiderea școlilor cât și aceste șocuri termice într-un timp foarte scurt au dus la propagarea acestor viroze, dar, în acest moment, situația e sub control”, a adăugat Oancea.
La Babeș, sunt și doi copii internați pe secția de Anestezie și Terapie intensivă, cu infecții suprapuse: varicelă și bronhopneumonie. Starea lor este stabilă, transmit medicii.
Și la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” saloanele sunt pline de pacienți cu boli de sezon. Din cauza lipsei de spațiu, aceștia folosesc în continuare containerele pe care le-au utilizat în vremea pandemiei, pentru a suplimenta nevoia de paturi.
Trimite articolul
Xdemisia!
-
A cui? Ca nu inteleg.
-
a aluia care “are si lumanari” si sub a carui obladuire(cu contract adica) alalalt sifona bani catre clinica privata.
-
Deci tu în 2020: covid e “doar o răceală, e ceva normal”
Tot tu, în 2024: “viroze la copii în sezonul virozelor!? Demisia!!!” 😀-
Nu avem epidemie declarata….deci…
-
asadar, demisia!
-
-
-
Tare 🙂
Este ?!
Viroza, rujeola ar trebui interzise si cine face, sa fie amendati de politia locala
Sunt pline spitalele de copii cu viroze, bronsite, laringite, etc. Boli simplu de diagnosticat si de tratat, dar cand apare cate un caz mai dificil de diagnosticat domii doctori in stinte medicale, profesori universitari nu sunt capabili sa puna un diagnostic. De ce sa invete domnii doctori carte pentru a putea diagnostica si acele cazuri mai dificile cand marea majoritate a cazulilor sunt de felul celor descrise mai sus. Pui un diagnostic de laringita in 5 minute si ai incasat 400 de lei. Nu este admisibil ca intr-un spital universitar sa nu poate pune un diagnostic unui copil cu genunchiul umflat. Cel mult unul din 100 de medici au invatat si mai invata in continuare carte, restul dupa cum am spus se multumesc sa diagnosticheze bolile comune, pe cele dificile sa le rezolve “prostii” care au invatat și învață carte. De aceea nu toti medicii ar trebui sa aiba acelas salariu.
Suntem la un pas de epidemie de gripa si medicul de familie nu s-a gandit ca avem gripa. Dupa 5 zile pe antibiotic starea soțului si a copilului s-a inrautatiti, asta pana cand am luat noi un test vazand ca sunt cazuri de gripa!!! Nici atunci nu a stiut sa ne prescrie tamiflu. A trebuit sa mergem la spital pentru a primi tratamentul corect.
Eu nu stiu unde fac medicina?? Nu mai sunt capabili sa puna un diagnostic corect si sa administreze un tratament corespunzator!
Salariile sunt foarte mari si marea majoritate nu le merita! De acum vom mai si plati la medicul de familie! Cred ca mai bine ne apucam de medicina!
Dumnezeu sa-l ierte!