La manșa avionului Cessna Citation V au fost comandorul Codreanu Laurențiu și locotenent-comandorul Breahnă Florin, iar din echipă au făcut parte medici și asistenți.
Prima misiune a avut loc în 17 septembrie, când au transferat de la Oradea la București un adult aflat în stare critică, diagnosticat cu tumoră duodenală, iar la scurt timp avionul a fost solicitat de urgență la Târgu Mureș, de unde a preluat un bărbat, victimă a unui accident rutier petrecut în județul Alba.
În dimineața zilei de 18 septembrie, piloții au desfășurat o misiune umanitară externă. Au transportat o fetiță de 1 an și 6 luni, diagnosticată cu afecțiuni hepatice și digestive grave. Micuța a fost preluată de la Timișoara și transferată la Roma, Italia.
Imediat după finalizarea misiunii din Italia, aflându-se la Timișoara pentru alimentarea aeronavei, au fost solicitați să intervină la Arad pentru salvarea vieții unui pacient cu arsuri corporale. Acesta a fost transferat de urgență la un spital din București.
„O contribuție majoră la îndeplinirea cu succes a acestor misiuni o au medicii și asistenții care și acum, ca de fiecare dată, își îndeplinesc cu profesionalism scopul nobil cu care au fost încredințați. Suntem în continuare la datorie! Aveți grijă de voi!”, transmit reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.
Trimite articolul
XLa nivel de uniune europeană !!! Astfel de zboruri și civile și militare ar trebui susținute din fonduri total europene un fel de asigurare la nivel de uniune asta ar trebui sa înființeze acum in aceste zile Europa la statul de plată al fiecărui tari europene să fie băgată obligatoriu asigurarea UE de minim 10 euro de cetățean !!! Și cu acesta asigurare sa fie asigurate drepturi de spitalizare in alți tari europene daca cele din tara respectivă nu au acesta șansă !!!! Astfel se reglementează o lege și se leagă statutul de Stat unic și nu divizat o. Casa o Familie !!! La fel și militar un fond special pt astfel de scenariu !!!!aveți strategi in astfel de vremuri aducerea unui fond de rezervă crează multe beneficii și încrederea cetățenilor în EU ! Ex: pacientul x nu poate fi tratat în tara sa din N motive sau X sau familia lui dorește ca sa fie transferat la alt spital unde sa fie tratat corect ex alta țară etc !!! Acesta asigurare la nivel european sa permită acesta opțiune fara că statul respectiv să mai plătească alte sume mari de banii pt transfer etc decât în cazuri speciale unde x a fost prea costisitor și banii se împart între cele două state egal !!! Plus 60 +- %din asigurare
-
Pai, bula, numai romanii si bulgarii nu pot fi tratati la ei in tara, de ce ar plati aia spalati din europa 10 eur pe luna pentru asta?