Astfel, Alexandru Roxin va fi judecat pentru purtare abuzivă, instigare la fals intelectual şi uz de fals, Viorel Popa, Florin Viorel şi Petru Bobiş pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă.
Din probele administrate de procurori reiese că în după masa zilei de 14 iulie 2007, în jurul orelor 15.00, R.T. din Salonta s-a prezenta la sediul Poliţiei Municipiului Salonta, unde comisarul de poliţie Roxin Alexandru i-a aplicat mai multe palme peste cap şi în urma acestei agresiuni, a suferit leziuni corporale care au necesitat 4 zile de îngrijiri medicale. „leziunile s-au putut produce prin lovire cu corp dur”, reiese din certificatul medical, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de ApelOradea.
Totodată, la cererea comisarului Alexandru Roxin, subofiţerul Vida Florin ar fi falsificat date din registrul privind părăsirea localităţii, pentru a-şi fabrica astfel un alibi. „Acest fals a fost evidenţiat în urma expertizei criminalistice a scrisului efectuată de către Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Timişoara şi a fost folosit ulterior în cursul anchetei penale de către comisarul Roxin Alexandru Traian pentru a susţine, în apărare, că la 14 iulie 2007, când a agresat-o pe partea vătămată R.T., nu s-ar fi aflat în localitate, ci ar fi fost la pescuit, pe malul Crisului Negru, la o distanţă de 53 km. de Municipiul Salonta”, se mai arată în comunicatul parchetului.
Agentul de poliţie Vida Florin, care era ofiţer de serviciu în ziua incidentului la Poliţia Municipiului Salonta, a falsificat registrul privind părăsirea localităţii şi în cursul urmăririi penale acesta şi Petru Bobiş şi Viorel Popa fiind audiaţi, iniţial, ca martori în cauza penală, au făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale asupra cărora au fost întrebaţi.
Dosarul penal a fost înaintat Curţii de Apel Oradea.
Roxin, judecat şi pentru comportament abuziv (14 martie)
Georgiana Anghel
Citiți principiile noastre de moderare aici!