Am pus urzicile la fiert cu o crenguţă de leuştean şi o ceapă tăiată în două. Când am considerat că sunt fierte, am scos urzicile din apă, am aruncat ceapa şi am păstrat apa în care au fiert. Într-un castron, urzicilor le-am adăugat 3 linguri cu făină de mălai şi o lingură faina. Cu o lingură de lemn se toacă bine urzicile cu cele adăugate, până se face pastă. Între timp am tăiat mărunt un căţel de usturoi, leustean şi am pregătit apa în care au fiert urzicile. Compoziţia de urzici se subtiază cu apa în care au fiert urzicile. Într-o crăticioară se încălzeşte un pic de ulei (eu am pus de măsline) şi se adaugă compoziţia subţiată de urzici: Se mai fierbe un pic, până se fierbe mălaiul. Înainte cu 5 minute de a fi gata se adaugă usturoiul şi leuşteanul. Între timp faci şi o mămăliguţă. Şi rezultatul final care este mai mult gustos decat aspectuos, ca să nu mai zic de sănătos.
Mamaliga cu urzici
Se folosesc: urzici, o ceapă, usturoi, leustean, ulei, mălai , o lingura de făină.
Citiți principiile noastre de moderare aici!