Inițiatorii proiectului au fost Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc, Colegiul Național „C. D. Loga” Timișoara și Facultatea de Educație Fizică și Sport Timișoara. Ultima a și pus la dispoziție locul de desfășurare a evenimentelor. Au fost organizate trasee aplicativ-utilitare, momente de street dance și dans modern, dar și unele interdisciplinare, precum realizarea de afișe tematice. A fost și o secțiune dedicată elevilor din medii dezavantaje, numită „Bucuria în mișcare”.
foto: Facebook/Colegiul National Pedagogic ,,Carmen Sylva”
Patru secțiuni de concurs
Așadar, evenimentul „3, 2, 1… START” a avut patru secțiuni: traseu aplicat sub formă de întrecere, flashmob pe fond muzical, concurs de afișe și concursul „Bucurie în mișcare”. La proba de traseu, pe lângă cei 20 de metri alergați la dus și 20 de metri alergați la întors printre jaloane, au mai existat, în funcție de clasă, și alte probe. De exemplu, elevii de clasele a I-a și a II-a au avut și probă de sărituri, în timp cei de a III-a și a IV-a au avut de făcut și tracțiuni pe bancă. La concursul de „flashmob muzical” au fost notate atât tehnicitatea, cât și alte aspecte precum originalitatea, machiajul și costumele. La concursul de afișe singura cerință era ca dimensiunea lucrării să fie A2, în timp ce concursul „Bucuria în mișcare” a semănat cu primul, cu mențiunea că traseele au avut o dificultate mai redusă.
„Zeci de elevi din școala noastră și din alte unități școlare ale județului au participat cu mare bucurie la întrecerile sportive, demonstrații de karate ori reprezentații de dans, precum și la secțiunea de afișe. Studenții de la Ed. Fizică și Sport au oferit sprijin cadrelor didactice coordonatoare dar au și animat atmosfera cu câteva sesiuni de zumba”, transmit reprezentanții Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara.
La eveniment au fost prezenți Flavius Nastor, inspector pentru Educație Fizică și Sport din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, dar și echipa de organizatori, formată din profesorii Mirela Carp, Loredana Nagel, Daniela Dancia, Nicoleta Peterfi, Simona Barbu, Nicoleta Gherghina, Ioana Dehelean și Ladislau Domolki. Elevii au fost coordonați de profesorii Maria Vărgatu, Andreea Cata – Vărgatu, Diana Ognian, Adrian Vidu și Mihai Olaru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!