Și chiar dacă steagurile celor două țări au fost interzise, două steaguri rusești, dintre care unul cu chipul președintelui Vladimir Putin, au fost văzute fluturând la Melbourne Park.
Organizatorii turneului spun că după înfrângerea rusului Andrey Rublev împotriva sârbului Novak Djokovic a fost nevoie de intervenția polițiștilor. Un fan purta chiar și un tricou cu litera „Z” – un simbol pro-război al invaziei Ucrainei de către Rusia.
„Patru oameni din mulțimea care părăsea stadionul au dezvăluit steaguri și simboluri nepotrivite și i-au amenințat pe agenții de securitate. (…) Poliția Victoria a intervenit și continuă să-i interogheze. (…) Confortul și siguranța tuturor este prioritatea noastră și lucrăm îndeaproape cu securitatea și autoritățile”, au declarat cei de la Tennis Australia, organizatorii turneului, într-un comunicat de presă.
Sportivii ruși și belaruși nu au putut concura sub steagul țării lor în mai multe sporturi, inclusiv tenis, de când a început invazia Ucrainei, în februarie anul trecut. Și chiar dacă jucătorii din cele două țări concurează sub un steag alb neutru în timpul Australian Open, lor li s-a interzis cu totul participarea la Wimbledon în 2022.
Spectatorilor de la Australian Open li s-a permis inițial să aducă steaguri rusești și belaruse în Melbourne Park, cu condiția să nu provoace „perturbări”. Organizatorii au revenit însă asupra deciziei, săptămâna trecută, după ce fanii au afișat un drapel rusesc în timpul unui meci dintre ucraineanca Kateryna Baindl și rusoaica Kamilla Rakhimova.
Trimite articolul
XAsta da libertate de exprimare. Nazismul sa traiasca! Ei,acum se nuneste new democracy, dar nu conteaza. Arbeit macht frei va flutura din nou pe intrarile in lagare. Doar ca va fi in engleza.
Orwell….
Idiocracy…
-
fiecare tara isi alege regulile, nu-ti plac? nu mergi, simplu. mai ales intr-o tara si-a exprimat foarte clar parerea despre rusia.
te consider la fel de prost ca cei care au mers in qatar si se plangeau ca nu pot cumpara alcool la meciurile de folbal.
dar, da, toti sunt de vina in afara de tine.
-
Da mă Ioane, dar când legile unei țări sunt direct influențate și chiar schimbate la discreția unui ambasador isteric frustrat și face atingere la dreptul la exprimare , atunci avem o problemă de cenzură cauzată de ipocrizie. Da, dacă apar ăia cu “Z” sau lozinci politice, atunci înțeleg. Dar când sportivii ruși, la cererea ucrainenilor joacă sub un drapel alb, …….. este deja mai mult decât dizgrațios.
-
Mnoa au inebunit cu toti …
Noaptea mintii – dar acolo in colonia aia de incarcerati macar nu am pretentii.
Am vazut cum e sistemul de maxima siguranta in Australia in pandilie deci m-am convins de lumea libera.
-
Insisi stramosii tai, tot t^lhari romani surghiuniti in Peninsula Balcanica erau si ei.
-
nu a fost libera niciodata :)) e pe bani.
te lingi pe bot degeaba.
Daca Namibia invada Botswana nu mai erau atatia sustinatori ai restrictiilor si a inarmarii Botswanei, nu mai mergeau miliardele in Africa. Haideti sa nu fim naivi, SUA si aliatii (corporatiile lor) au interese mari in Ucraina, la fel si Rusia. Totul e despre bani si sfere de influenta. Industria de armament din SUA are profituri uriase, depozitele alea “aproape goale” de pe urma inarmarii Ucrainei acum trebuie umplute iar, alte sute de miliarde.
Oamenii sufera, dar ce e in mass media e un circ, propaganda pentru vaccinare a fost inlocuita cu cea pentru Ucraina si Covid-19 cu amenintarea rusa asupra planetei. Daca inainte cumparau vaccinuri cu nemiluite si firmele de medicamente faceau bani, acum cumpara arme si solicita tot mai multi bani pentru inarmare, banii nu au miros, asta e lumea capitalista.
Nu doar Australia, cenzura presei ruse in UE ramane tot cenzura. Nu trebuie sa fii de acord dar intr-o societate libera si celalalt are dreptul la opinie, chiar daca are o alta perspectiva. De aceea in SUA (care e o tara de respectat pentru gradul de libertate, au tot respectul) radio Sputnik emite pe frecventa postului WZHF iar platforma Odysee transmite online RT. Ca in Rusia e interzis Facebook etc, noi nu suntem Rusia, vorbim despre valorile noastre pentru ce s-a luptat in 89. Nu cred ca s-a luptat ca sa inlocuim cenzura comunista cu cea euroatlantica si propaganda de partid cu propaganda pro-inarmare a Ucrainei, care e tot o propaganda pro-razboi deghizata pe tmulte din posturile din Romania si UE.
-
😀
(nici Botswana nu mai avea o moneda – valoare a comentariului tau conspirationist prosovietic)
-
“Haideti sa nu fim naivi”
say what? 🤣😂
Si cum face asta un naiv? Gandirea critica nu se obtine de azi pe maine. E infinit mai usor cu imi place nu-mi place si aruncat stanga-dreapta cu etichetari.
Mai degraba este “hai sa nu fim indiferenti”, e o idee mai simplu, trebuie doar sa ii arati(subliniat “arati”) aluia ce va avea de pierdut incepand inca de azi(subliniat “azi”) daca nu. Dar si aia stiu ca pierderea graduala trece neobservata, asa ca au grija.
Daca scapi de indiferenta, scapi si de naivitate daca esti si naiv.
Oricum, cand o sa aflu cum se poate rezolva simplu disonanta cognitiva, va voi saluta din ceva insula tropicala unde o sa-mi ancorez iahtul privat dar tare cred ca o sa ma mai dau muuulta vreme cu vaporetto, ce sa si fac. -
Subscriu.