Față de meciurile cu Germania și Polonia, „tricolorele” au avut un început curajos de meci. Ostase, pe pivot, s-a remarcat din primele minute. A fructificat toate angajările primite și a marcat trei din primele cinci goluri ale României. S-a mers de la egal la egal până la 5-5, apoi Norvegia s-a distanțat la 5-8, moment în care banca tehnică a României a cerut time-out.
Unul eficient, întrucât la revenirea pe parchet, handbalistele românce au egalat la 8. Neagu s-a numărat printre marcatoare, cu primul său gol din meci. Era minutul 15 al partidei.
A urmat o eliminare temporară a Laurei Popa, pe fondul căreia Norvegia a refăcut handicapul, ba chiar l-a majorat la +4, 8-12. Chiar și așa, România a avut atitudine și a revenit din nou în joc. Neagu a reușit să mai trimită de două ori mingea în poartă, iar apărarea a dat semne că poate funcționa, impulsionată de intervențiile Dumanskăi.
Buceschi a avut un final de primă repriză cu aruncări excepționale. După primele 30 de minute, tabela arăta egal, 13-13, nesperat înaintea fluierului de start.
Începutul reprizei secunde a adus-o între buturi pe Denisa Dedu, care a fost monumentală! A avut trei interveții la patru aruncări ale Norvegiei, astfel că în minutul 36 scorul era 14-14, iar „tricolorele” erau în ofensivă.
După atacuri succesive ratate de ambele echipe, România a trecut în avantaj, 16-15 și avea superioritate numerică, în minutul 40. Scandinavele au egalat la 17, prin extrema stângă Herrem, iar apoi Neagu a ratat de la șapte metri.
Echilibrul s-a rupt pentru prima dată în repriza secundă, în ultimele 15 minute, însă nu înainte ca și Buceschi să rateze de la șapte metri. Norvegiencele s-au distanțat la 18-22, apoi la 19-23, când mai erau 10 minute de joc. România nu a mai avut forță să revină, în ciuda intervențiilor excepționale ale lui Dedu, între buturi. Cu cinci minute înainte de final, Norvegia avea cinci goluri, 20-25. S-a terminat 20-28, în favoarea echipei care este probabil cea mai bună de la turneul final, cu siguranță una dintre candidatele la medialia de aur.
România termină grupa pe poziția a treia și se califică în grupele principale, pe care le vor începe cu zero puncte. „Tricolorele” își vor afla adversarii în urma meciurilor ce se vor disputa mâine în celelalte grupe.
Marcatoarele României: Ostase 6 (3/3), Neagu 4 (3/1), Buceschi 4 (4/0), Popa 3 (0/3), Laslo 2 (2/0), Iuganu 1 (1/0)
Trimite articolul
XLa inceputul fiecarui turneu visam si face trimiterr la castigarea unei medalii si,de fiecare data terminam pe locurile 13-14,dupa ce luam bataie de la toata lumea…si ne plangem ca nu am avut noroc,ca avem cea mai buna jucatoare din lume,ca arbitri,ca ..covidul….de fapt asta ne e valoarea,mai bine spus lipsa de valoare,iar ambitiile si promisiunile depasesc cu mult valoarea si realitatea
-
Informatiile tale sunt rautacioase, departe de fair play-ul specific sportului.
Pentru ca vorbim de Campionatul European si pentru corecta informare a cititorilor care ar putea fi pacaliti de frustrarile tale, mai jos este lista rezultatelor obtinute de nationala de hadbal feminin in ultimii 15 ani:
2018 – locul 4
2016 – locul 5
2014 – locul 9
1012 – locul 10
2010 – locul 3
2008 – locul 5
2006 – nu s-a calificatCum vor termina acest turneu ramane de vazut. Pana atunci, cei care sustinem cu adevarat sportul le vom fi alaturi si la bine, si la rau.
-
Delicitari ptr post
-
in sportul romanesc nu se mai gastiga nimic…doar afaceri canduri de castig marsav ,cat mai multe injuraturi ,batai ,curvarii..campioni mondiali la furt si omorari.