Competiția va debuta în 8 septembrie, în Piața Libertății din Timișoara. Prezentarea echipelor va avea loc de la ora 16, iar apoi sportivii vor participa la o cursă prolog, pe un traseu de 3,6 kilometri în jurul pieței. Întrecerea va începe de la ora 18, iar sportivii vor lua startul individual, din 30 în 30 de secunde. Traseul poate fi consultat aici!
„START Piața Libertății – Strada Lucian Blaga – Piața Iancu Huniade – 20 Decembrie 1989 – B-dul C.D. Loga – B-dul Regele Ferdinand – Pod Mitropolit Andrei Șaguna (Mihai Viteazu) – B-dul Vasile Pârvan – Strada I. C. Brătianu – Strada Carol Telbisz – Strada Dimitrie Cantemir – FINISH (Piața Libertății)”, transmit organizatorii.
Festivitatea de premiere pentru cursa prolog se va desfășura în Piața Libertății.
Turul României va continua în 9 septembrie, cu prima etapă. Startul tehnic va fi dat de la ora 12, în zona sensului giratoriu de la ieșire din Timișoara, în Calea Aradului.
„Cicliștii aliniați la start vor parcurge un total de 171,2 km, pe traseul: Timișoara – Orțișoara – Vinga – Arad – Șimand – Chișineu Criș – Salonta – Nojorid – Oradea (Finish etapa 1).
Ținând cont de contextul sanitar actual, ediția din acest a Turului României nu va putea beneficia de spectatori pe parcursul traseului. Astfel, pasionații sportului sunt îndemnați să urmărească fiecare moment al evenimentului în mediul online, pe site-ul www.turulromaniei.com și pe pagina de Facebook Turul României, unde competiția va fi transmisă în direct”, transmit organizatorii evenimentului.
Prima competiție de ciclism din România, numită „Turul Munteniei” a fost organizată în 1910 de Revista Automobila, a fost inspirată din Turul Franței și a fost oprită o dată cu începerea primului război mondial. Turul României, sau Mica Buclă, a fost organizat pentru prima dată în 1934. Cele 7 etape de atunci s-au întins pe 1026 kilometri, iar învingătoare a ieșit echipa Bulgariei. Inițiatori au fost cei de la ziarul Sportul Zilnic, iar la momentul respectiv țara noastră era printre singurele 6 din lume cu un tur național propriu. Concursul a fost organizat cu regularitate între 1950 și 1974, iar apoi a fost oprit până în 1983 și reluat din 1984.
Ediția din acest an se va desfășura în perioada 8-13 septembrie și va aduna la start 120 cicliști care vor pargurge o distanță de 800 de kilometri. În cadrul competiției vor fi acordate tricouri discincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) și tricoul albastru (cel mai bun român).
Trimite articolul
XStartul ala individual se numește Contratimp în lumea ciclismului. Mai informați-vă și voi puțin înainte de a da drumul unei știri.