Turul României 2021 va avea loc în perioada 31 august – 5 septembrie și va începe de la Timișoara, așa cum a fost și anul trecut. Organizatorii își propun să adune la start aproximativ 120 de cicliști, care se vor lupta pentru tricoul galben în cinci etape, pe un trase de peste 800 de kilometri.
Turul va trece pe lângă câteva dintre cele mai importante monumente din România, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.
Turul României va debuta și în acest an cu o cursă-prolog în Timișoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape:
- Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
- Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
- Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
- Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Cheia- Ploiești – București
- Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București
Potrivit organizatorilor, configurația traseului din acest an reprezintă o premieră pentru Turul României, cea mai așteptată etapă fiind cea din 2 septembrie, aceasta fiind desemnată și Etapa Regină, cel mai dificil traseu prin prisma cățărărilor spre Păltiniș.
În ceea ce privește echipele participante, Federația Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care și-au exprimat deja interesul numărându-se și Bardiani CSF Faizanè (Italia), Delko (Franța, echipă din care face parte și Eduard Grosu, campionul Turului României 2020), Felbermayr – Simplon Wels (Austria) și Wildlife Generation Pro Cycling (SUA, echipă din care face parte și ciclistul român Serghei Țvetcov).
Trimite articolul
Xcu opriri obligatorii din cauza restrictiilor de noapte? aberant si cretin. m*ie guvernului!
o competitie care merita urmarita.