E din nou undă verde pentru școlile din Timiș și Arad, la depunerea de proiecte creative, care să fie finanțate prin fondul Științescu. Luni s-a deschis apelul, iar școlile publice, organizațiile non-guvernamentale, grupurile de inițiativă, cu toții pot depune proiecte care au ca obiect educația și stârnirea curiozității elevilor, în domenii precum științele exacte, tehnologia, matematica și alte metode de explorare a lumii înconjurătoare.
Cei care doresc să aplice pot beneficia și de sesiuni de mentorat din partea celor de la Fundația Comunitară Timișoara, pentru a crea un proiect fezabil pentru finanțare.
„Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitate – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii tehnice, ori pur şi simplu oameni pasionaţi de științe – să împărtășească ceea ce știu elevilor. De multe ori nu au nevoie decât de un impuls, un context și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează”, a declarat Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara
Perioada de depunere de proiecte este 5 februarie – 4 martie. Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele care se adresează elevilor din zonele rural şi din urbanul mic şi mijlociu.
Detalii despre Fondul Științescu, metodele de aplicare, dar și alte informații se pot găsi pe site-ul dedicat fondului.
Anul trecut, programul Ştiinţescu Timişoara a finanţat 12 proiecte care au ajuns în 29 de comunităţi din Timiş, au implicat peste 5.000 de copii și au numărat peste 100 de mentori care au oferit educaţiei peste 2.600 de ore de voluntariat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!