Deși este atât de cunoscut, există încă o serie de neadevăruri despre această formă de finanțare, iar în prezentul articol ne-am propus să va expunem care este adevărul din spatele acestora.
Cuprins:
- IFN-urile nu sunt instituții de credit sigure și avizate.
- Un credit cu garanție imobiliară se accesează greu?
- Criteriile de eligibilitate sunt greu de îndeplinit, iar rată de aprobare este scăzută.
- Accesarea unui împrumut cu garanție imobiliară este îndelungată, iar procesul este unul complicat.
- Dosarul de credit este dificil de alcătuit.
- Creditul cu garanție imobiliară poate fi utilizat doar pentru achiziții imobiliare.
- Solicitanții au nevoie de un salariu lunar încasat pe card, peste medie, pentru a obține un credit cu garanție imobiliară.
- Împrumutul cu garanție imobiliară este o formă nesigură de finanțare.
- Rambursarea este una rigidă și strictă.
- Solicitanții cu istoric de creditare negativ, nu pot accesa un credit cu garanții imobiliare.
- IFN-urile nu sunt instituții de credit sigure și avizate.
Primul mit din lista noastră lungă, face referire la siguranță pe care IFN-urile o pot oferi celor ce le aleg că și instituții creditoare.
Înainte de orice, este important să menționăm faptul că IFN înseamnă Instituție Financiară Nebancară, iar aceste entități funcționează exact pe același principiu că și băncile tradiționale, diferența fiind că, spre deosebire de instituțiile bancare clasice, IFN-urile nu pot atrage depozite de la public.
Instituțiile Financiare Nebancare funcționează în condițiile impuse de lege și sunt reglementate de Banca Națională a României.
În consecință, un IFN va poate oferi la fel de multă siguranță cât poate oferi și o banca tradițională.
Este adevărat că, înainte de a solicită un credit de la o Instituție Financiară Nebancară (IFN), este esențial să va asigurați că această este de încredere și funcționează în mod sigur. În acest sens, este recomandat să verificați dacă instituția este autorizată de autoritățile competențe, să analizați recenziile altor clienți și să examinați cu atenție termenii și condițiile creditului oferit.
- Un credit cu garanție imobiliară se accesează greu?
Acest mit poate fi parțial adevărat, deoarece procesul de accesare diferă de la o instituție de credit la altă. Cu toate acestea, un credit garanție imobiliară este cunoscut pentru o serie de particularități speciale, iar unul dintre acestea face referire la accesarea simplă și rapidă.
Deși fiecare instituție de credit nebancară își poate alege propriile principii de funcționare, este un adevăr general faptul că procesul de obținere a unui împrumut cu garanție imobiliară este întotdeauna mai simplu, comparativ cu un credit tradițional, oferit de o instituție bancară clasică.
- Criteriile de eligibilitate sunt greu de îndeplinit, iar rată de aprobare este scăzută.
Deși, cu un nume impunător ce îi oferă acestui împrumut o importantă și greutate aparte, este crucial de cunoscut faptul că, în nicio situație, condițiile de acordare ale unui credit cu garanție imobiliară nu sunt dificil de îndeplinit. Acestea prezintă un caracter flexibil și permisiv, putând fi îndeplinite de o varietate de categorii de solicitanți.
De regulă, acestea se traduc prin:
- Solicitantul trebuie să aibă vârstă de peste 18 ani.
- Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin cu rezidență în România.
- Imobilul poate fi deținut fie de solicitant, fie de o altă persoană fizică.
- Este obligatorie furnizarea unei garanții imobiliare (apartament, teren liber sau construit, construcție etc.).
- Este necesară prezentarea documentelor care atestă veniturile realizate, după caz.
- Accesarea unui împrumut cu garanție imobiliară este îndelungată, iar procesul este unul complicat.
Creditele cu garanții imobiliare sunt cele mai rapide credite cu plafon extins.
Va întrebați ce înseamnă, de fapt, acest lucru?
Aveți posibilitatea de a obține până la 700.000 de Lei sau echivalentul în Euro în cel mult 24 de ore. De asemenea, așa cum am menționat anterior, procesul de accesare este unul rapid și flexibil, însă sigur, bazat pe transparență și eficientă.
- Dosarul de credit este dificil de alcătuit.
Instituțiile Financiare Nebancare sunt cunoscute pentru permisivitatea și flexibilitatea de care dau dovadă, iar această se poate observă chiar și în cazul documentației pentru dosarul de credit, care este alcătuită din doar trei categorii principale de acte, după cum urmează:
- Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
- Acte de identitate
- Documente care atestă starea civilă
- Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
- Adeverință de venit
- Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală
- Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
- Documente care atestă dreptul de proprietate
- Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate
- Documentația cadastrală
- În cazul refinanțării externe se va prezența contractul de credit și graficul de rambursare
- Creditul cu garanție imobiliară poate fi utilizat doar pentru achiziții imobiliare.
Un credit cu garanție imobiliară fără venituri este o formă de finanțare cu destinație necondiționată, ce poate fi utilizată de debitor oricum își dorește: împrumut pentru casă, nevoi personale diverse, cheltuieli cu studiile sau medicale, refinanțare credit cu garanție imobiliară și așa mai departe.
Este crucial de înțeles diferența dintre un credit cu garanție imobiliară și un credit ipotecar. Acestea funcționează după principii diferite și servesc la scopuri diferite.
Un împrumut cu garanție imobiliară oferă o flexibilitate sporită, nefiind necesară justificarea utilizării fondurilor, spre deosebire de creditul ipotecar.
- Solicitanții au nevoie de un salariu lunar încasat pe card, peste medie, pentru a obține un credit cu garanție imobiliară.
Așa cum indică și numele, în cazul acestui tip de împrumut, garanția este formată din ipotecă asupra unui bun imobil cum ar fi: casă, vila, apartament, clădire, teren intravilan sau extravilan cu sau fără construcții. În această situație, nu este necesar că debitorul să prezinte un salariu peste medie pentru a obține suma dorită, deoarece acesta nu va garanta cu veniturile salariale în vederea accesării împrumutului.
- Împrumutul cu garanție imobiliară este o formă nesigură de finanțare.
Un alt mit nefondat face referire la siguranță acestui credit, astfel că, în rândurile ce urmează vom analiză structura de rambursare a unui împrumut cu garanție imobiliară.
Înainte de orice, trebuie să știți că un credit cu garanție imobiliară prezintă rate fixe și egale pe întreagă perioada de creditare, dar și dobânda fixă. Acesta este un avantaj important pentru orice solicitant, ce se poate traduce prin siguranță și predictibilitate. Valorile fixe ale ratelor și dobânzilor va protejează de creșterea ratei lunare cauzată de schimbările înregistrate în piață economico-financiară.
Un alt beneficiu pe care rambursarea avantajoasă a unor credite cu garanții imobiliare, îl prezintă, este că predictibilitatea ratelor va poate ajută la conceperea unui buget lunar financiar, care reprezintă primul pas către echilibrul financiar atât de necesar oricărui adult.
- Rambursarea este una rigidă și strictă.
Optarea pentru un credit cu garanție imobiliară va aduce nu una, ci patru modalități diferite și avantajoase de rambursare a sumei solicitate. Toate cele 4 metode diferite de restituire a împrumutului au fost concepute pentru a întâmpina nevoile cele mai importante ce ar putea să apară în perioada rambursării.
Acestea fac referire la:
- Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
- Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadență finală a contractului;
- Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioada parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
- Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.
- Solicitanții cu istoric de creditare negativ, nu pot accesa un credit cu garanții imobiliare.
Împrumutul cu garanție imobiliară este o formă de finanțare ce are scopul de a susține și ajută un profil cât mai variat al solicitanților, iar persoanele ce figurează cu un istoric de creditare negativ, nu sunt excluse.
Alegând un împrumut cu garanție imobiliară, puteți accesa suma dorită, fără a fi necesar să ștergeți datele din Biroul de Credit!
În concluzie, împrumutul cu garanție imobiliară este o formă sigură și avantajoasă de accesare a fondurilor necesare, care poate avea efecte benefice chiar și pe termen lung, precum consolidarea echilibrului financiar.
Există o mulțime de mituri despre această formă de finanțare, însă, dacă va aflați în situația în care căutați împrumutul potrivit pentru nevoile dumneavoastră, este indicat să va informați cu atenție și simț de răspundere, pentru a cunoaște adevărul din spatele superstițiilor sau concepțiilor greșite.
Un viitor promițător începe cu o informare de calitate!
(3140)
Citiți principiile noastre de moderare aici!