Fundația Comunitară Timișoara anunţă proiectele câștigătoare din Timiş şi Arad din cadrul programului Fondul Ştiinţescu Timişoara. Aflat la ediția a V-a, programul oferă finanțări în valoare totală de 175.000 lei pentru propunerile de proiecte din domeniile STEAM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în rândul copiilor şi tinerilor.
În perioada 1 aprilie – 25 aprilie, au putu fi depuse proiectele pentru a beneficia de finanţare în limita a 15.000 de lei pe proiect.
„Printre inițiativele dedicate elevilor, finanțate prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara se numără: o caravană de ştiinţe şi tehnologie, o seră dom geodezic pentru observaţii, experimente şi grădinărit urban, precum şi ateliere şi tabere de vară de programare şi printare 3D sau de reciclare şi upcycling”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare Timișoara.
Finanțările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și feedback individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice.
În urma concursului au fost selectate 11 proiecte, după cum urmează:
- „STEAM-ability – Caravana CoderDojo” propus de grupul de iniţiativă CoderDojo@UVT, proiectul se va desfăşura în judeţele Timiş şi Arad;
- „Grădina de pe Uranus”, o iniţiativă ce va avea loc la Liceul Waldorf Timişoara;
- „LABORATORUL MICULUI SAVANT BOLDUREAN”, un proiect care se va desfăşura la Şcoala gimnazială Boldur;
- „Micro grădina mobilă” propus de grupul de iniţiativă Microgrădinarii, proiectul este dedicat copiilor beneficiari ai Fundației Rudolf Walter Timișoara şi elevilor de la Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara ;
- „DIY-ÎMPREUNĂ PENTRU O ȘCOALĂ MAI BUNĂ”, o iniţiativă pentru elevii Școlii gimnaziale Sacoşu Turcesc;
- „SUMMER CAMP LIEBLING 2022” propus de grupul de iniţiativă PROLIBLING;
- „ArtDen” al Asociației de intervenție și regenerare comunitară, un proiect care se va desfăşura la Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj;
- „Teatrul si meseriile sale” propus de Asociaţia Solidart;
- „Micul Inginer Agronom” al grupului de iniţiativă EcoAgri Timişoara;
- „Științe și tehnologie pentru elevii Liceului Teoretic Special Iris” propus de ASOCIAȚIA PENTRU SPRIJINIREA COPIILOR ȘI TINERILOR AMBLIOPI ȘI NEVĂZĂTORI „IRIS” TIMIȘOARA;
- „Viitorul în 3D” propus de Asociația pentru dezvoltarea profesională continuă-PRAEDU, proiect ce se va desfăşura în Chișineu-Criș.
„Ştiinţescu aduce de mai bine de patru ani împreună comunitatea celor pasionaţi de ştiinţe şi îi provoacă să vină cu idei creative de a insufla această pasiune copiilor şi tinerilor.
Ştiinţele sunt cool, spectaculoase şi mai ales practice. Iar de asta încep să se convingă din ce în ce mai mulţi tineri care intră în contact cu atelierele, tururile ghidate, expoziţiile şi experimentele lui Ştiinţescu”, a spus Daniela Chesaru, Director executiv, Fundația Comunitară Timișoara.
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!