Dintre cei 27 de pacienți care au venit la Spitalul Municipal în urma rănilor provocate de furtună, patru sunt încă internați la Clinicile Noi și o fetiță este în comă, aceasta a fost transportată la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, apoi la Spitalul Județean Timișoara. Fetița are 11 ani și a fost lovită de o creangă și este acum în stare gravă.
Pacienții au venit cu politraumatisme cranio-cerebrale la Spitalul Municipal Timișoara, cu plăgi, din cauza loviturii țiglelor și a corpurilor contondente. Tot aici au venit pentru a li se acorda îngrijiri și doi cetățeni arabi.
Medcii s-au mobilizat, au venit de acasă, pentru a asigura asistența medicală. A picat și curentul, dar a intrat în funcțiune generatorul și au intervenit cei de la Enel. Managerul Spitalului Municipal din Timișoara spune că va achiziționa încă un generator, pentru că, pentru un timp, un RMN și un computer tomograf nu au mai funcționat, deoarece nu erau legate la generatorul deja existent.
„Vreau să le mulțumesc doctorilor și asistentelor pentru că s-au mobilizat exemplar. Toți cei din spital au cbocorât la Unitatea de Primiri Urgențe, au venit medici, asistente, de acasă, să asigure asistența medicală. Echipa Enel ne-a ajutat, în momentul în care s-a luat curentul au fost câteva echipamente care nu erau legate la generator și de care aveam nevoie, iar cei de la Enel ne-au ajutat. O măsură pe care o vom lua de ugență va fi să ne asigurăm ca toate echipamentele care sunt legate de Unitatea de Primiri Urgențe să fie legate la un generator, La acest generator care există nu este racordat RMN-ul și computerul tomograf. Situația s-a remediat”, a spus Olimpia Oprea, managerul Spitalului Miunicipal Timișoara.
[related-post post_id=”1899327″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!