După 45 de ani de la marele cutremur, data de 4 martie 1977 încă trezește amintiri.
Vineri, sunteți așteptați în curtea Observatorului Seismologic din Timișoara la un atelier practic, gratuit. Aflați cum se echipează rucsacul de urgență și cum să vă adăpostiți corespunzător în caz de cutremur.
„Suntem martori la evenimente dramatice. Ceea ce acum câteva zile părea sigur, a devenit peste noapte fragil. Cât de pregătiți suntem să facem față unui eveniment extrem, fie el natural sau provocat de om?
Vă invităm la workshopul de acordare a primului ajutor în caz de urgență susținut de echipa ATI de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara. Echipăm rucsacul de urgență și învățăm să ne adăpostim corespunzător în caz de cutremur cu Vanciu Rău Adina de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului”, transmit reprezentanții proiectul Seismo Lab.
Participarea este gratuită. Pentru o mai bună organizare, vă puteți înscrie AICI.
Apel de solidaritate cu victimele și refugiații din Ucraina
Cu aceasta ocazie, Observatorul Seismologic devine punct de colectare a ajutoarelor pentru victimele războiului. Puteți dona haine, alimente neperisabile sau bani.
Evenimentele au loc vineri, 4 martie, de la ora 14-18, la Observatorul Seismologic, str. Glad nr. 59. A nu se confunda cu Observatorul Astronomic.
Adina Rău s-a înscris la un concurs de proiecte organizat de Fundația Comunitară Timișoara prin Științescu. Planul era acela de a chema copiii la Observatorul Seismologic din oraș și a le vorbi despre cutremure și a face experimente împreună. A intervenit însă pandemia și cu restricțiile ei, a câștigat finanțarea, dar proiectul s-a transformat în Seismo Lab – Ghid Virtual, toată activitatea fiind mutată în online. Conceptul fost extins prin alte două proiecte: Seismo Lab Interactiv, care cuprinde de fapt planul inițial, acela de a veni publicul la Observatorul Seismologic și Seismo Lab Parc, un proiect finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități prin care oamenii pot participa la ateliere săptămânale organizate în curtea Observatorului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!