„Îți amintești emoția primei zilei de școală? Cu siguranță, pentru că nimeni nu uită care a fost prima întâlnire cu doamna învățătoare sau domnul învățător! Dar îți amintești câte lucruri ai învățat de la aceștia? De la scris și citit, până la cum să asculți muzică sau cum să descifrezi enigmele naturii sau ale istoriei? De acolo, de la clasele primare a început marea aventură a vieții pentru fiecare copil care astăzi a devenit adult și ar fi bine ca măcar astăzi, 5 iunie 2021, de Ziua Învățătorului să ne amintim de toate aceste lucruri și să le mulțumim celor care ne-au fost «Doamna» sau «Domnul» în clasele I-IV”, transmite Simona Hancescu, președintele Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.
Deși nu este o zi liberă pentru educatori și învățători, Ministerul Educației prevede în structura anului școlar activități pentru această zi, după cum aleg cadrele didactice. Acestea pot face ateliere, mici excursii în natură ori la instituții culturale sau orice activități diferite față de orarul stabilit pentru ziua respectivă. Din păcate, în acest an, Ziua Învățătorului cade într-o sâmbătă.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XRoma ia a aju s pe ultimele locuri la calitatea invatamintului, în primul rind datorat SLABEI PREGĂTIRI A DASCĂLILOR, dar și A MINISTERULUI de Resort. Junatate din copii din clasele a 4a!! SUNT ANALFABEȚI la propriu, NU ȘTIU SA CITEASCĂ. Mai ales in zona rurală. E dezastru național și nimeni nu-l spune
-
La fel si 50% din elevi sunt praf nu ii intereseaza nimica . Nu poti invata pe cineva cu forta !
-
hAURiștii au pus cel mai analfabet postac să critice fix învățământul? 😀
Gogomănia săptămânii totuși rămâne sloganul “Încearcă și cu un pesedist” -
Si daca spune cineva, ce? A iesit populimea sa protesteze pentru ca nu se respecta alocarea bugetara pentru invatamant? S-a gandit populimea ca daca un om e capabil, nu o sa intre in invatamant atata timp cat poate castiga mult mai bine facand altceva? Cat despre invatzamantul rural, probabil un om cu scoala isi doreste niste conditii minimale de trai, de la utilitatzi(gaz, apa, canalizare) la asfalt si trotuar;nu mai vorbesc de a merge la un film, spectacol, teatru, filarmonica; asadar, pentru eroi de sacrificiu platiti sub nivelul pe care il castiga in alta parte, apelati la emisiunea “Vise taica, vise”