Aquatim a făcut, încă de la finalul anului 2022, demersurile pentru achiziția unui sistem de digitalizare a contorizării în Timișoara. În luna februarie a acestui an, societatea Primăriei Timișoara a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara”.
Valoarea proiectului a fost de 9,8 milioane lei, din care 7,9 milioane lei fonduri europene, 1,2 milioane lei de la bugetul de stat, 186.000 lei de la bugetul local și 600.000 lei co-finanțare Aquatim.
Montarea a demarat în luna iulie, ritmul de înlocuire fiind de aproximativ 80 de apometre pe zi.
Contoarele smart de apă rece sunt echipate cu dataloggere si module de comunicație pentru măsurarea consumului de apă, permit citirea orară și transmisia zilnică a datelor, situații de consum anormal (consum prea mare, consum prea mic), încercări de manipulare a mecanismului etc.
„Scopul proiectului a fost eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria de operare a Aquatim prin implementarea unui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timişoara”, au precizat reprezentanții Aquatim cu ocazia prezentării bilanțului de final de an.
Cele 8.000 de apometre inteligente s-au montat și transmit date din următoarele cartiere timișorene: Șagului, Freidorf, Fratelia, Steaua, Ciarda Roșie, precum și pe străzile Mureș, Musicescu și Cerna. Proiectul se va încheia în data de 31 decembrie 2023.
Trimite articolul
XPfff
Am si eu unul montat de aquatim. S-a stricat sau i s-a terminat bateria, in orice caz nu mai transmite nimic. De reparat sau inlocuit nici vorba. Bani aruncati daca nu este prevazuta intretinerea lor.
Bine că pentru gigitalizare in draci se găsesc fonduri de la buget, dar pentru niște alocații pentru niște copii, pentru viitorul lor, nu!
Să dea analizat ce fac mai bine ăstea gigitale și care e planul de amortizare (sau poate beneficii foarte necesare pentru cetățeni – sau aceștia tot nu au acces nici măcar la datele citite de aceste minunate contoare?) a acestei investiții care e și din bani publici! Sau nu există așa ceva? Doar proștii de cetățeni își plătesc contribuțiile pentru ca unii să facă afaceri bulgărești pe banii lor!