„Peste 800 de studente la studii de master în Timişoara vor beneficia de burse sociale, mai multe mame aflate în perioada de îngrijire a copilului vor beneficia de subvenţii şi se va acorda sprijin financiar pentru cursuri de formare profesională unor femei aflate în evidenţa serviciilor sociale ale Primăriei Timişoara începând din acest an, în cadrul unui proiect privind statutul femeii în România, implementat de Universitatea din Iaşi în colaborare cu noi”, a declarat prof. univ. Ana Muntean, coordonator al proiectului la Universitatea de Vest din Timişoara.
La Universitatea de Vest a fost lansat proiectul intitulat „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse”.
Derulat pe o perioadă de trei ani, proiectul este implementat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului Timişoara şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din Cluj – Napoca.
Iniţiatorii săi îşi propun prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piața muncii, în scopul asigurării accesului egal la ocupare, dezvoltarea profesională a femeilor și promovarea principiilor incluziunii sociale şi ale egalităţii de şanse.
„În total vor fi acordate 2.500 de burse, care se vor împărţi pe cele trei centre universitare. Studentele care vor beneficia de burse sociale vor fi selectate de universitate, iar cazurile sociale care vor beneficia de sprijin financiar vor fi alese de către Primăria Timişoara, care are o evidenţă a lor. Dar unul dintre cele mai importante lucruri este cercetarea pe care o va face Universitatea Timişoara, o cercetare privind echilibrul dintre viaţa privată şi cea profesională a femeilor. Colectarea datelor se va face până în iulie, iar rezultatul sperăm să-l putem folosi ca instrument de evaluare a calităţii vieţii”, a adăugat prof. Univ. Ana Muntean. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POS DRU 2007 – 2013, iar valoarea sa totală este de aproape 16 milioane de lei.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!