Protestele angajaților AEM au început joi, 16 noiembrie, când aproximativ 25 de angajați s-au strâns în fața fabricii pentru a-și striga nemulțumirile. Aceștia reclamă faptul că nu și-au primit salariile și bonurile de masă pe lunile septembrie și octombrie, unii având de primit și aproximativ 6.000 de lei.
În a doua zi, numărul celor care protestează a crescut, iar la fața locului au venit și jandarmii.
video: cititor Tion
UPDATE. În jur de 200 de angajați la protest
Protestul de vineri a strâns în jur de 200 de angajați în fața fabricii. De joi și până vineri nu intrat banii și au apărut nici noi vești prea bune. În total, compania ar avea de plătit salarii de 1,2 milioane de lei, iar cel mai probabil scenariu ca angajații să își primească banii ar fi un faliment cu concediere colectivă, a explicat Tudor Hrincescu, controlling director. Acesta s-a alăturat și el acțiunii, deși a intrat în certuri cu superiori încă de la primele întârzieri salariale.
„Nu s-a mai întâmplat nimic. Ieri nici s-a promis că până la ora 15:00 o să avem salariul în cont, dar nu am primit nimic. Nici bonurile de masă. Ne-am reunit astăzi mai mulți. Au fost mult mai mulți, undeva la 200. Dar problema e la toți, inclusiv pentru cei care au plecat cu lichidare, nici aceia nu și-au primit drepturile salariale specificate în contractul colectiv de muncă. (…) Nu am primit niciun răspuns (din partea conducerii – n.r.)”, a declarat, pentru Tion, Nicoleta Mariana Lugoj, organizatoarea mișcării de protest.
Vineri au fost împărțite angajaților și formulare de sesizare către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiș. Cu o zi în urmă, potrivit directoarei Ileana Mogoșanu, deja erau depuse trei sesizări asemănătoare care vor fi verificate în perioada următoare.
Vă amintim, protestatarii au spus încă de joi că vor continua acțiunile până își vor recupera salariile restante. În ultimele săptămâni, aceștia oricum nu au avut de lucru, iar, cel puțin din discuțiile verbale purtate cu șefii, producția pentru următoarea comandă va începe de abia în decembrie. În aceste condiții, angajații spun că nu vor merge în bandă.
„Te cheamă la lucru doar când au ei o comandă. Ei iau banii, dar pe tine nu te plătește. Vii să îți spui oful, dar nu e nimeni din conducere. Sunt pe la birouri, dar nu coboară unul să ne spună cum stă treaba”, a declarat pentru Tion, supărat, unul dintre angajații participanți la protest.
foto: Tion
Pe aceeași temă:
Protest la AEM. Angajații, nemulțumiți că încă nu și-au primit salariile din septembrie
Trimite articolul
Xpentru ce au venit jandarmii? au adus ceva bani cu ei sa le dea nemultumitilor sa-si poata plati ratele si facturile? Jandarmii poate trebuiau sa ajunga la conducere.
-
Pentru a preveni situatia sa degenereze, geniule. Unde ai vazut tu protest fara prezenta autoritatilor?
-
nu ai inteles ironia, dar trecem peste…..
-
Unde au fost autoritatile, adica ITM timp de 2 ani si mai ales in ultimele 3 luni ? Legea spune clar, daca se depasesc 30 de zile lucratoare cu intarzierea salariului fata de data trecuta in Contractul de Munca inseamna amenda de 4000 RON pt fiecare angajat neplatit. UNDE E COMUNICATUL ITM IN ACEST CAZ DIN MOMENT CE AU EXISTAT SESIZARI IAR PERIOADA DE INTARZIERE ESTE TRIPLA FATA DE CEA LEGALA. Asa ca,sa lasam povestea cu autoritatiile..IA SA URCI LA ETAJUL 2 IN AEM POATE IL GASESTI LA BIROU CA ANGAJAT CHIAR PE SOTUL DOAMNEI INSPECTOR SEF DE LA ITM. CA SA INTELEGI CUM STA TREABA CU..AUTORITATIILE.
-
Ai trimis sesizare sau iara astepti sa detecteze “telepatic” problema?
-
-
Eu cred ca au venit sa intrebe daca s-a uitat care au fost idealurile Revolutiei?
ANGAJEAZA KIMBAL 200 OPERATORI MONTAJ CONTOARE PE SALAR DUBLU CA LA AEM !
Niste huligani de protestatari! Inginerii sigur nu ies in strada,, cei de pe software si-au primit salariile !!!