Deşi decizia a stârnit proteste, autorităţile locale au decis să mute Clinica de Dermatovenerologie din sediul central în care funcţionează în prezent, clădirea de pe strada Mărăşeşti, într-un imobil cu patru etaje din Complexul Studenţesc. Pentru asta însă au fost necesare investiţii: reabilitarea şi refuncţionalizarea fostului cămin al primăriei de pe strada Daliei, transformat acum în spital.
Oficialii Primăriei Timişoara şi conducerea Spitalului Municipal au tăiat miercuri panglica de inaugurare.
„Sunt convins că cei ce lucrează în Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara și pacienții acestui spital vor fi încântați de condițiile de aici. Lucrarea a fost făcută pe venituri proprii, a costat 7,34 milioane de lei (fără TVA) și a cuprins intervenții intense la această clădire, care a fost într-un stadiu avansat de degradare. Un număr de ani clădirea a fost folosită de către Universitatea Tibiscus, care nu era proprietar și nu a investit decât strictul necesar pentru a-și desfășura activitatea și chiar la momentul la care noi am decis să-i dăm o altă destinație era o clădire abandonată. S-au efectuat lucrări de consolidare, s-au făcut apoi lucrări de amenajare interioară cu schimbarea integrală a tâmplăriei: toate geamurile și toate ușile au fost schimbate. În exterior s-a pus polistiren, deci clădirea este și eficientizată energetic. Au fost montate și două lifturi, în grupurile sanitare și în diferite alte spații sunt folosite materiale în acord cu cele mai înalte exigențe în vigoare pentru domeniul medical”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Lucrările au fost executate de societatea Eurowindow SRL.
Reprezentanţii municipalităţii au anunţat totodată că, pe lângă investiţia cu refacerea clădirii, s-a alocat o sumă consistentă şi pentru dotarea spitalului. Imobilul este gol în momentul de faţă, dar autorităţile locale dau asigurări că echipamentele medicale vor sosi în următoarele săptămâni.
Primarul estimează că Dermatologia va putea funcţiona în Complexul Studenţesc până la sfârşitul anului.
„Dotarea tehnică încă nu e aici pentru că abia au început să vină primele echipamente. Nu știu câte clinici de dermatologie din țară beneficiază de asemenea condiții, și din punct de vedere al spațiilor și în ceea ce privește dotarea tehnică. Nu vă pot spune de când vom putea să funcționăm aici, dar ne străduim cât de curând (…) Categoric până la sfârșitul anului va funcționa. Nu aș angaja un termen foarte strâns pentru că tocmai vin echipamentele și preferăm să ne mutăm când totul este rânduit, chiar dacă pentru asta o să mai întârziem două-trei săptămâni”, a mai afirmat Robu.
Tot în imobilul de pe Daliei îşi va desfăşura activitatea şi Policlinica nr. 3.
Imobilul are demisol, parter şi patru etaje, o suprafaţă totală de 3.550 mp. Policlinica va funcţiona la parter şi parţial la etajul 1, Dermatovenerologia la etajele I, II şi III, iar la etajul IV va fi o farmacie, un laborator şi o zonă didactică.
Clădirea de pe strada Mărăşeşti ar urma să găzduiască pe viitor un muzeu – Muzeul Cetăţii Timişoara, Institutul Francez, Centrul Cultural German – birouri, săli de clasă şi o sală de conferinţe, au anunţat oficialii primăriei. Asta, după mutarea spitalului şi alte investiţii, refuncţionalizarea imobilului fiind estimată la 6,2 milioane de euro.
Articole pe aceeași temă:
Incep lucrarile la noul sediu al Clinicii de Dermatovenerologie. In centru se muta consulatele
Muzeul Cetatii Timisoara – cladirea Clinicii de Dermatologie de pe Marasesti devine partial muzeu
Alesii au votat: Clinica de Dermato-Venerologie se muta in Complexul Studentesc!
Citiți principiile noastre de moderare aici!