Clinica de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal a funcţionat până acum într-un imobil retrocedat de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 26. Clădirea respectivă a ajuns în posesia unui cunoscut clan de romi din oraş, iar după mai multe scandaluri legate de negocierea preţului chiriei şi presiuni, chiar şi o tentativă a lui Vişinel Stanca de a se muta în imobilul în care erau trataţi bolnavii de cancer, primarul a anunţat că proprietarii au înştiinţat primăria că nu mai doresc prelungirea contractului de închiriere, iar spaţiul trebuie eliberat până la sfârşitul anului.
Robu a decis ca unitatea să fie mutată în fostul internat al Colegiului Tehnic Ion I.C. Brătianu (MIU) de pe bulevardul Victor Babeş. Lucrările de reamenajare a căminului au început în noiembrie, iar noul sediu al Clinicii de Oncologie a fost inaugurat oficial vineri.
„Proprietarul a vrut să majoreze mult chiria, apoi a încercat, ostentativ, să se mute acolo (…) Am decis ca această clădire să fie reamenajată pentru a servi drept sediu pentru Clinica de Oncologie. Lucrările au fost gata săptămâna trecută, cu anumite retuşuri care s-au mai făcut şi curăţenia. (…) Primăria Municipiului Timişoara nu este sub şantajul nimănui şi nu va fi şantajată de nimeni, este o instituţie suficient de puternică să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă”, a dat asigurări primarul după ce a tăiat panglica în holul de la intrarea în căminul-spital.
Reprezentanţii unităţii s-au declarat mulţumiţi de spaţiul de care dispun în noul sediu, explicând că pacienţii beneficiază acum de un număr mai mare de saloane şi fiecare medic are cabinetul său. „Totul e nou!”, au exclamat oficialii în timp ce inspectau un salon cu noptiere şi paturi vechi dintr-o încăpere proaspăt zugrăvită…
Şeful Clinicii de Oncologie, Ştefan Curescu, a anunţat că se doreşte realizarea unui Compartiment pentru îngrijiri paliative la parter, pentru bolnavii aflaţi în stadiu terminal. „Aşa cum trebuie să venim pe lume într-un spital, şi plecarea trebuie să fie tot dintr-un spital. Îngrijirile paliative se referă la perioada cea mai grea (…) Noi avem în evidenţe 15.000 de pacienţi, dar gradul de vindecare e de 40 la sută, spre 50 la sută. În mod curent fac tratament 1.500-1.600 de pacienţi, dar aici nu vin doar bolnavi din judeţul Timiş”, a afirmat Curescu.
Prezent la inaugurare, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Horia Vermeşan, a anunţat că a fost realizat studiul de fezabilitate pentru viitorul Institut Oncologic de pe Calea Torontalului. „Institutul Oncologic al Timişoarei e prins în bugetul pe anul viitor cu partea de proiectare, poate să şi înceapă… Toate necesită răbdare şi timp, altfel nu se poate, e o clădire foarte mare”, a explicat şeful DSP Timiş.
Lucrările de reamenajare a imobilului de pe bulevardul Victor Babeş au costat 600.000 de lei, potrivit primarului Nicolae Robu, bani de la bugetul local. În cursul anului viitor va fi refăcută şi faţada clădirii, au anunţat oficialii municipalităţii.
Clinica de Oncologie s-a mutat in fostul internat de pe Victor Babes
Citiți principiile noastre de moderare aici!