Piața are 50 de mese, iar pe lângă au fost prevăzute și nouă spații comerciale pentru lactate, brânzeturi, carne și mezeluri. Mai are și grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, dar și vestiare cu dușuri pentru producătorii locali.
Per total, spun autoritățile, activitatea comercială specifică se poate realiza „la cele mai bune standarde”.
„Este un proiect esențial pentru comunitatea noastră. Noi suntem o comunitate cu tradiție în grădinărit, crescutul animalelor la curte și așa mai departe. Piața are o tradiție de peste 100 de ani, de când o țin minte stră-străbunicii noștri, dar am considerat că a venit momentul să o facem într-un cadru civilizat, într-o construcție modernă, cu toate facilitățile; dar care ați fi observat că are o arhitectură tradițională, respectă tradițiile arhitectonice ale locului și în care totul trebuie să fie funcțional, atât pentru producătorii noștri locali, dar și pentru vizitatorii sau pentru clienții care vin să-și cumpere produse proaspete.
Au nevoie să trăiască, cum se spune acuma, o experiență de shopping modernă și de calitate”, a declarat primarul Bono Cucalan.
Tot acesta a menționat că partea de proiectare, obținere a finanțării și tot ce ținea de acte a luat aproximativ 3 ani. Construcția efectivă a durat 11 luni – deși termenul din autorizație era până în 2026 –, din septembrie 2023 până în august 2024. De atunci, au mai fost făcute mici intervenții până să fie făcută recepția.
La momentul închiderii pieței vechi și anunțării inaugurării celei noi, primarul spunea că „Am avut norocul să nimerim un constructor foarte bun”.
foto: Tion
Trimite articolul
XFELICITARI!
Am fost le deschidere.Este incredibil cum primarul promovează evaziunea fiscală.
Niciun vânzător nu oferă bon,fara avize sanitare la produsele lactate și carne,fara certificat de producător, absolut nimic.