Ruina de pe Torontalului va putea, într-un final, să fie întrebuințată. Compania Națională de Investiții, cea care va construi aici Institutul Regional de Oncologie, a lansat procedura de achiziței pentru „Proiectare, execuţie lucrări și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investitii: «INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE TIMIȘOARA»”.
Deși licitația fost lansată doar pe 12 august, Alfred Simons, liderul PSD Timiș, președintele interimar al Camerei Deputaților și președintele ales al Consiliului Județean Timiș, a anunțat-o încă de săptămână trecută.
„Veste uriașă pentru sistemul de sănătate din județul Timiș: astăzi s-a lansat licitația pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara. Spuneam, în urmă cu două luni, că ruina aflată pe Calea Torontalului va deveni istorie și iată că, de azi, suntem în faza în care pornim licitația pentru a găsi un constructor care să ridice Institutul de Oncologie.
A fost o muncă titanică pentru a reuși să punem la punct toată documentația necesară scoaterii la licitație, pentru a obține toate avizele și autorizațiile, dar până la urmă am reușit. Vorbim despre cea mai mare investiție în sistemul de sănătate din România, în afara Bucureștiului, acest proiect costând peste 250 de milioane de euro, iar această unitate sanitară reprezintă speranța pentru mii și mii de pacienți oncologici din toată zona de vest a țării și nu numai. Am mai spus-o și repet: sănătatea reprezintă principala prioritate pentru mine!”, a transmis Simonis.
Investiție de peste 200 de milioane de euro
Institut Regional de Oncologie Timișoara va avea 250 de paturi și va cuprinde un ambulatoriu de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate. Vor fi săli de tratament, de operație, de radioterapie, laborator de medicină nucleară și un centru de transplant medular și celule stem.
Valoarea estimată a contractului este de 903 milioane de lei, fără TVA – adică 1,07 miliarde de lei sau 215 milioane de euro, cu TVA. Construcția are finanțare prin PNRR.
Ofertele pot fi depuse până pe 25 septembrie, ora 15.
Contractul va avea o durată de 102 luni (opt ani și jumătate): opt luni pentru proiectare, trei ani fără două luni pentru execuția lucrărilor și cinci ani de garanție a lucrărilor.
Spitalul este al Ministerului Sănătății, dar de execuția lucrărilor se va ocupa Compania Națională de Investiții. Anterior, ministrul Alexandru Rafila venise în martie 2023 la Timișoara pentru a semna contractele de finanțare pentru trei obiective majore de infrastructură sanitară din vestul țării, printre care și Institutul de Oncologie.
În august 2023 fuseseră aprobați indicatorii tehnico-economici. Procedurile au fost demarate de guvern în ședința care a avut loc la Timișoara în luna aprilie a acestui an.
Trimite articolul
Xdap, Simonis are randari mai frumoase decat Fritz😁 acum ca sunt oficial “pe felie”, poate ii imprumuta si lui Fritz specialistii in poze. iar “cincinalul in patru ani si jumatate” am mai auzit😁
De un AN tot promit ca o lansează. Vor rata termenul si pierde banii din PNRR.
Halal Simonis si Grinda.
Nu vorbiti prostii mai mari ca voi, nivelul de mucegaiuri din zidarie nu permite decat demolarea, nu se va putea face spital niciodata, aveti 0 cunostinte in ce inseamna sa construiesti un spital, nu este ANL sau bloc de locuinte un mucegaiul este ceva normal cand e gata cladirea. Ba nu vorbiti daca nu aveti habar!