Bazinul de înot din zona Dacia a intrat în reparaţii în primăvara acestui an, iar lucrările au costat aproximativ 800.000 de lei, bani de la bugetul local, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.
Chiar dacă nu este un obiectiv nou, oficialii primăriei l-au inaugurat, joi, cu tăieri de panglică. Asta, după ce primarul Nicolae Robu s-a pozat cu fetiţele care se antrenau la gimnastică. A fost pusă panglica lângă bazinul de înot, iar primarul şi viceprimarul Dan Diaconu au marcat momentul. Robu a anunţat cu această ocazie că timişorenii vor beneficia de acces gratuit la bazinul din Dacia.
„La sala de sport nu s-au impus lucrări semnificative acum pentru că au fost efectuate în urmă cu doi ani şi sala se prezintă în condiţii bune. Din păcate, bazinul de înot a ajuns în ultimul hal de paragină. Au fost câţiva ani în care nici măcar nu a mai funcţionat deloc, dar iată că s-a putut reface şi arată foarte bine în momentul de faţă. Îl vom folosi atât pentru sportul de performanţă, cât şi pentru cel de întreţinere. Toată lumea care vine să facă sport aici are acces gratuit. Nu se percep taxe. Dacă vom vedea că el este suprasolicitat pe anumite intervale orare atunci desigur că vom face o anumită planificare a accesului, dar la început încercăm să lăsăm lucrurile aşa în free running pentru a vedea cum se aşază ele în mod natural. Bazinul se va da în folosinţă efectivă peste o săptămână. Vom introduce un sistem cu carduri, dar nu pentru a plăti, ci ca să avem o evidenţă clară a persoanelor care practică sportul”, a declarat primarul.
Administratorul bazei sportive din zona Dacia, Ştefan Hrib, a precizat însă că prioritate la bazinul de înot vor avea sportivii, urmând să fie stabilit un program pentru public.
„S-au făcut lucrări generale de reabilitare, de la faianţa din bazin la cea din exterior, la iluminat, instalaţii sanitare, absolut totul. La bazin au prioritate grupele de performanţă, respectiv sportivii de la secţia de înot de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1, de la Clubul Sportiv Municipal, dup-aia vin sportivii de la rugby şi de la handbal, care vin la refacere o dată, de două ori pe săptămână şi în rest avem acţiuni sociale, mişcare pentru sănătate, pentru adulţi. Bazinul are capacitatea ca într-o oră să intre 60 de persoane, zece persoane maxim pe un culoar, şi are o distanţă de 25 de metri pe 15 lăţime. Publicul va avea acces în limita capacităţii, după anumite programări. Deocamdată nu s-au stabilit programările de la grupele de performanţă şi ceilalţi care au prioritate, dar de la ora 19 până seara la ora 22 încercăm să facem o organizare pentru public sau pentru copii, la iniţiere”, a explicat administratorul bazei sportive.
Citiți principiile noastre de moderare aici!